Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: (C) Sjætte

VIP kørsel under COP15

Sjætte støttede Politiet med et større antal VIP chauffører, under COP15 i december 2009.

08-06-2010
Det var en utraditionel opgave men samtidig en udfordrende opgave at være med til at løse da TFRK (Totalforsvarsregion København) bad Patruljekompagniet Sjætte om at stille særligt uddannet chauffører til rådighed for politiet i forbindelse med VIP kørsel ved COP15 i december 2009.

Rigspolitiets køretekniskekursus. 
I løbet af sommeren 2009 var en stor del af Sjættes patrulje folk på et intensivt kørekursus hos politiet, som bl.a. indebar uddannelse i kortege kørsel, skygge kørsel, sikring, glat føre og kørsel med højhastighed m.v. 
 
 
Der blev trænet i de køretøjer som selve opgaven skulle løses fra, hvilket betød at kursus blev gennemført i henholdsvis BMV 5 og 7 serie, Volvo 70 og 80 serie, samt Mercedes S-serie.
 
 

Intensiv kørsel i Købe​​nhavns gader.

Gennem 10 dage i december under COP 15 kørte udvalgt Sjætte personel VIP kørsel i makkerpar, således vores køretøj havde en bemanding på 2 mand fra Politiet og 2 Sjætte, som kørte på skift.
 
De første dage bestod af indøvelse af ankomst og afgang fra diverse objekter, herunder til og adgangsveje fra hotellet og nødsituationer, herunder forhold ved til og adgangsveje til traumecentret på rigshospitalet. 
 
Det blev til mange dage med intensiv VIP kørsel, herunder med deltagere fra bl.a. Finland, Cambodja og Norge. 
 
 
 Foto: (C) Sjætte

Hånden på pistolen.

Ved en enkelt lejlighed blev alle sanser skærpet og de tekniske kørefærdigheder sat på prøve, da der under en skarp VIP kørsel pludselig stoppede en taxa ved siden af VIP Køretøjet, og en suspekt mand steg ud med en ”rygsæk” på maven. 

 
Situationen spidsede til, da Livvagten tog hånden om sin pistol og forberedte sig på det værste. Situation blev dog hurtigt afværget ved at køre hurtig væk og undvige konfrontation og det var en lærerig oplevelse, som viste at indøvelsen og træning forinden selve opgaven ikke havde været forgæves.
 ​
Foto: (C) Sjætte

Denne nyhed er udgivet på hjv.dk d. 08.06.2010
​​

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring