Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Afviserfartøj ved Halk

En større international skydekonkurrence, der fandt sted på skydeterrænet ved Halk, skabte behov for et afviserfartøj i området.
Marinehjemmeværnets nye MFP-sektion i Fredericia samarbejde med en besætning om bord på det lokale MHV-fartøj om opgaven.

11-06-2023

​Tekst og foto: Jess Fischer Abrahamsen.

Skydeområdet ved Halk er på næsten 20 kvadratsømil, hvilket krævr mere end et fartøj med gummibåd for at kunne nå området igennem.

Frivillige fra Marinehjemmmeværnets nye Maritime Force Protection-sektion (MFP) i Fredericia og en besætning om bord på Fredericias Marinehjemmeværnsfartøj, 'MHV 909 Speditøren', samarbejdede med politiet deltog i at afvise uvedkommende ved Halk skydeområde øst for Haderslev.

Fredag aften satte MHV 909 Speditøren afsted fra Fredericia. Om bord var også tre MFP-soldater fra den nye MFP-sektion med deres gummibåd. Hovedopgaven var at støtte politiet i forbindelse med skydningen på Halk. Derudover skulle der gennemføre Maritimt sikkerhedskursus for nye besætningsmedlemmer.


Det blev en travl lørdag for Marinehjemmeværnet og politiet. Mange sejlere var ikke opmærksomme på, at der foregik en skydning på Halk, og at der ikke måtte sejles i områet.

Der blev lagt stor vægt på at informere de forbisejlende om skydningen og guide den uden om skydeområdet. De fleste fulgte anvisningerne første gang. Nogle få havde dog brug for yderligere instruktioner fra politiet i Syd- og Sønderjylland, og endte med en mere skriftlig dialog med politiet.


Under indsættelsen opstod der et såkaldt teknisk havari på Speditørens bagbord hovedmor, og det meste af kølervæsken rendte ud af maskinen. Det krævede hurtig handling og midlertidige løsninger. Motorfolkene om bord  reagerede prompte og foretog et lækstop på kølesystemet, så Speditøren kunne fuldføre dagens opgave i skydeområdet, og så skydekonkurrencen kunne blive afviklet med tilstrækkelig sikkerhed​.

Sejler, der følger Marinehjemmeværnets anvisninger.

Links

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring