Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Den havarerede motorbåd blev slæbt efter LYRA til Assens Havn. Foto: Lars Hostrup-Schultz 

Familie med to børn hjulpet sikkert i havn

En hyggelig lørdagssejlads i det sydfynske endte brat, da en lystsejler fik problemer med kølvandspumpen. Marinehjemmeværnet fra Faaborg var heldigvis i nærheden med deres fartøj LYRA.

22-09-2014

Af Lars Hostrup-Schultz

Den meget erfarne lystsejler Per Svendsen, hans kone og deres to børn havde lørdag formiddag valgt at sætte kursen mod Årø for at mødes med lidt familie og nyde en frokost om bord på deres Mercury motorbåd. Vejret viste sig den rolige side, så familien kunne ikke vente med at komme ud og nyde turen på det blanke vand - så der var højt humør, da de endelig efter en lang uge sad i båden på vej mod Årø.

 
Kølevandspumpen strejkede
Kort efter kl. 11.00 opdagede Per Svendsen, at den var galt med kølvandspumpen, og han stoppede derfor motoren med det samme. Efter nærmere eftersyn var det tydeligt for ham, at det ikke lige var noget, han kunne ordne selv ude til søs. Han måtte derfor søge assistance til at komme ind til land.
 
Per Svendsen tog kontakt til Søværnets Operative Kommando, der viderestillede denne FAS operation (fritidssejler-assistance) til det nærmeste redningsfartøj, nemlig MHV 808 LYRA fra Marinehjemmeværnsflotille 243 Faaborg. LYRA var tilfældigvis samtidig ude med en besætning på øvelse i området.
 
Om bord på LYRA fik besætningen hurtigt efter opkaldet fra Søværnet sat gummibåden i vandet, og den satte straks kurs med Per Svendsen og hans familie. En lille halv time senere kunne resten af LYRA og dens besætning slutte op om den nødstedte familie.
 
Hurtig assistance fra Marinehjemmeværnet
Opgaven var uden drama, så med smil over læberne og i højt humør blev en slæbetrosse rigget til mellem Mercury’en og LYRA. Herefter trak LYRA stille og roligt familien ind til Assens Havn, hvor de så i stedet kunne nyde deres lørdagsfrokost efter et møde med Marinehjemmeværnet, som havde været lidt af en øjenåbner.
 
”Jeg havde næsten set i øjnene, at vi skulle ligge derude og vente i flere timer, men hvor er det dog dejligt at møde så glad og frisk frivillig besætning fra Marinehjemmeværnet  - og så yderligere fra min bedsteforældres gamle fødeby Faaborg”, fortalte Per Svendsen i telefonen, efter at hele operationen var overstået.
 
Per Svendsen takkede desuden LYRAs besætning af for en super indsats og ville bagefter gå hjem og læse op på det lokale Marinehjemmeværn, som han slet ikke kendte til inden dagens positive oplevelse.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring