Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnkommandoens Logistiksektion og Marinehjemmeværnets ressourcesektion gav indblik i vedligehold af fartøjerne.

Ledelseskonference: Når vi bliver så mange ...

130 marinere har i weekenden drøftet Marinehjemmeværnets fremtid. Den fremtid, som man kan se ind i med værnets nye vision, og den fremtid, som nye rekrutteringskrav skal realiseres i. Weekenden bød også på uddeling af fem fortjente vandrepokaler.

14-04-2024

​​​​​​​​​​​​​​​​Foden er sat tungt på rekrutterings-speederen, og flere og flere medlemmer er på vej til Marinehjemmeværnet. Lykkeligvis.

Men når man kaster sig ud i Hjemmeværnets målsætning om, at vi skal blive mange flere, så er det rettidig omhu også at kigge på, hvad det så egentlig kræver. 

Det gjorde man ret grundigt ved Marinehjemmeværnets Ledelseskonference i weekenden, hvor 130 Marinehjemmeværnets frivillige ledere og nøglepersonel har været samlet i Kolding.

Rammevilkår for fremtidens mål

Her blev det til oplæg og drøftelser​ om fremtidens rammevilkår med tanker på bl.a. tilstrækkeligt og velfungerende materiel, lokaler, uddannelser, ledelse, rekruttering, onboarding og ledelse.


- Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly gjorde ingen hemmelighed ud af, at der er stor brug for Hjemmeværnet og Marinehjemmeværnet i fremtiden - båret af at godt og balanceret frivilligt lederskab.

Gode ressourcer fra Marinehjemmeværnets stab, Hjemmeværnskommandoen, Hjemmeværnsskolen og Forsvarsakademiet har givet indlæg fra scenen. Og ude i grupperummene har der været workshops med udveksling, hvor der er blevet udvekslet erfaringer mellem flotillerne.  


- Der bliver udviklet mange dybe tallerkner ude i flotillerne. I tre såkaldte 'inspirations-worshops' delte flotillechefer ud af deres måder at gøre ting smartere. I Helsingør har man udviklet et digitalt værktøj til overblik.

Marinehjemmeværnets vision

Et andet stort tema for konferencen har været udrulningen af Marinehjemmeværnets Vision anno 2024. Den blev gennemgået af Chef for Marinehjemmeværnet og drøftet, og der er forberedt en kommunikationspakke, så de væsentligste budskabet kan komme med hjem og nå længere ud.

Årets flotiller

Endelig og ikke mindst, så danner Marinehjemmeværnets ledelseskonference hvert år rammen om uddeling af vandrepokaler for årets flotiller.

Det foregik under lør​dagens middag i bedste Oscar-stil med nominerede og oplæsning af motivationer for den enkelte vindere.

Tillykke med de fortjente pokaler

Årets flotille: Hjemmeværnsflotille 368 Køge​:

Årets info-flotille: Hjemmeværnsflotille 123 Djursland:

Årets venskabs-flotille: Hjemmeværnsflotille 242 Østfyn:

Årets fighter-flotille:  Hjemmeværnsflotille 243 Faaborg:​​​

Årets bedst skydende flotille: Hjemmeværnsflotille 134 Fredericia:

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring