Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Det hollandske fragtskib HELGE inspiceres af slæbebåden SIGYN fra Esbjerg

Nordsøen: Assistede ved synkende fragtskib

Marinehjemmeværnet i Hvide Sande/Ringkøben var fredag aften ude i Nordsøen og assistere i forbindelse bjergningen af hollandsk fragtskib. Fragtskibet var ved at synke efter en kollision med et andet fragtskib.

10-09-2022Af Ninna Falck. Fotos: Nikolaj Hviid​

To fragtskibe kolliderede fredag morgen i Nordsøen i voldsomt vejr, og det hollandske fragtskib, HELGE, bliv så voldsomt tilredt, at besætningen blev evakueret.

HELGE lå nu tilbage med god slagside og skvulpede, mens myndighederne måtte afgøre, hvad der skulle ske.

Marinehjemmeværnsflotille 126 Hvide Sande/Ringkøbing blev sendt ud af Forsvaret for at observere og være til stede ved HELGE. De afgik fra Ringkøbing med en besætning af frivillige om bord på MHV 806 DUBHE fredag klokken 12.45.

Kraftig slagside

Da DUBHE klokken 17.00 nåede ud til positionen, blev besætningen mødt af et norsk fragtskib, der lå og drev.

- Det havde store skader og en kraftig slagside, fortæller flotillechef Nikolaj Hviid, der selv var med ude.

Kollisionen var sket i voldsomt vejr med flere meters bølger, men det var heldigvis slået om, så HELGE lå nu rimelig roligt i vandet.

- Det var perfekt vejr i Nordsøen. Ganske stille og roligt med maks en meters bølger, forklarer Nikolaj Hviid.


- Der var store skader på fragskibet, som havde taget en del vand ind

Slæbebåd og bjergningsspecialister

Samtidig med DUBHE ankom også slæbebåden, SIGYN, fra Esbjerg, og de to fartøjer sejlede rundt om HELGE for at danne sig et indtryk af skaderne i styrbord side.

Omkring klokken 17.00 ankom desuden en helikopter med ’salvage-spe​cialister’ (bjergningsspecialister).

- De blev hoistet ned på HELGE for kunne sige go for en bugsering, og de hjalp så med at få etableret et slæb ud til slæbebåden, siger Nikolaj Hviid. 

Da slæbet kom i gang, og HELGE blev rettet lidt mere op i søen, kom nogle af de store huller i skroget lige op over vandlinjen, og nu gik det så ned mod Esbjerg Havn – vest om vindmølleparken ved Horns rev 1 , 2 og 3.

- Vi blev released lige før midnat, og var retur i Ringkøbing omkring klokken 01.00, fortæller Nikolaj Hviid efter 12 timer på opgaven. ​

- DUBHE i havn i Ringkøbing​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring