Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Til søs med skarpe skud og seje søfolk

Marinehjemmeværnets Landøvelse har dagen igennem budt på stærk træning af de militære kompetencer, samarbejde og sømandskab, og det er sket med højt humør og ivrigt engagement

25-05-2019

​Af Helle Kolding - Foto: Jess Abrahamsen, Bjarne Olsen, Per Lynge, Andreas Birkebæk Olsen

Skarpe skud og kampklædte soldater i kamuflagedragter er måske ikke det første, man lige tænker på, når man tænker Marinehjemmeværnet. Men Landsøvelsen (MLØ) i dag viste netop flere facetter af den mangfoldighed af opgaveløsninger, Marinehjemmeværnet også rummer, og i dag blev der sat fokus på den skarpe militære profil. Både til lands, til søs og med skarp bistand fra Flyverhjemmeværnets Eskadrille 270 også fra luften er der dagen igennem blevet trænet en række momenter i farvandet ud for den nordsjællandske kyst - fra Hundested i vest til Helsingør i Nordøst.

Læs videre under billedet ...

- Afgang fra Hundested 

Ved daggry startede de første opgaver, hvor Maritime Force Protection (MFP) rykkede ud og sikrede Hundested Havn, inden de 11 deltagende fartøjer lagde til for den store presail-briefing. Flot tog det sig ud, da skibene i en lang stime sejlede ind i havnen, ledsaget af MFP’ernes orange gummibåde med skumsprøjt for stævnen.

Læs videre under billedet ...
- Skydning til søs

Så gik det hele i gang, og skibene sejlede ud i mindre grupper, hvor de til søs blev mødt med forskellige opgaver, der blandt andet nogle sømil fra Gilleleje krævede skarp skydning og hurtige reaktioner. MLØ er netop en solid blanding af træning af de militære rutiner og færdigheder -og teamwork, samarbejde og socialt fællesskab. Takket været meldinger fra Flyverhjemmeværnets overvågningsfly og en medbragt drone, kunne der øvelsen igennem leveres væsentlige data til brug for fartøjer, ledelse og landstyrke.

Læs videre under billedet ...
- Flyverhjemmeværnets Defender leverede overblikket fra luften

Visse momenter tog dog umiddelbart længere tid end først beregnet, og den friske brise og Øresunds uforudsigelighed gav lidt kriller i maveregionen hos enkelte gaster, men det er jo ikke noget, der bremser en ægte soldat, så der blev også undervejs leveret film og billeder fra enhederne til brug på de sociale medier og andre medieplatforme.

Læs videre under billedet ... 
- Maritime Force Protection øver førstehjælp

Fartøjerne forventes ind i Helsingør hen under aftenen, og MLØ slutter med sammenkomst i aften -og rundes yderligere af med museumsbesøg i morgen formiddag på M/S Museet for Søfart bagbord for Kronborg.

Herunder:
Kvindelige Marineres Musikkorps spiller ved udstillingen i Helsingør Havn.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring