Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Møllebugt Havn pakket ind i Marinehjemmeværnets flydespærring

Udlagde flydespærringer i ulykkeshavn

Marinehjemmeværnet fra Fredericia blev torsdag eftermiddag indsat for at assistere politi og beredskab i forbindelse med storbranden i Fredericia Havn. 360 meter flydespærringer er lagt ud, så ulykkeshavnen er lukket af.

04-02-2016

​Tekst Ninna Falck - Foto Jess Abrahamsen

Torsdag klokken 16.10 sejlede en besætning på i alt 12 frivillige fra Flotille 134 Fredericia om bord på Marinehjemmeværnets fartøj MHV 909 SPEDITØREN den korte tur fra basehavnen i Gammel Havn hen til den mere vestligt beliggende Møllebugt Havn i Fredericia.

Brand i palmeolie
SPEDITØREN var kaldt ud for at støtte politi og ikke mindst beredskab, som siden onsdag aften har kæmpet med en spektakulær brand hos firmaet Dan Gødning, der ligger i Møllebugt Havn. Her har uheldige sammentræf ført til, at der har udviklet sig brand i en tank med palmeolie. En brand som har været særdeles voldsom og svær at bekæmpe.

Branden blev slukket torsdag lige omkring frokost ifølge dr.dk, hvor havnens driftsdirektør, Jacob Gerdes, også udtaler, at der er flydt en vis mængde palmeolie ud i havnens kolde vand.

Flydespærring mod udslip
Marinehjemmeværnets opgave har været at sætte SPEDITØREN’s 360 meter flyderspærringer og dermed lukke Møllebugt Havn af. Flydespærringer bruges til at inddæmme og få kontrol over olie eller andet materiale, der flyder i havoverfladen.

”Vi var færdige med at sætte flydespærringen ved 18-tiden. Det er ikke en kompliceret opgave, men vi er dog blevet generet noget af vinden, som meget let får fat i flydespærringen, når den ligger på vandet” forklarer fartøjsfører, kaptajnløjtnant Jess Abrahamsen.

Med hensyn til udslip af palmeolie, er det ikke voldsomt, hvad besætningen har kunnet se på overfladen.

”Der ligger nogle hvide knolde på størrelse med en lille håndbold. Det er ikke det helt store, men vi har set dem over hele havnen, selv i Gammel Havn”, fortæller Jess Abrahamsen direkte fra SPEDITØREN.

SPEDITØREN blev liggende på positionen indtil klokken 21.45, hvor skib og besætning blev fritaget fra opgaven af Sydøstjyllands Politi.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring