Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

4 piger fra 2021 dagen

​4 piger fra sidste års folkemøde - billedet er bare så godt, at det tåler endnu en fremvisning

Folkemøde Møn 2022


Så er HJV repræsenteret igen

27-08-2022Med kort varsel måtte KC Jens-Peter fra Stabskompagniet træde til​​​ for at få detaljerne på plads omkring Hjemmeværnets (HJV) repræsentation på folkemøde Møn. Et fantastisk sted at præsentere HJV, da der er stort publikum.

Stabskompagniet er altid klar til at støtte op om distriktet og præsentere Hjemmeværnet (HJV), så MOTOV stillede en GD og folk til rådighed, og derudover mødte der folk ind fra andre dele af kompagniet.

Undervejs gik vi stille og roligt op gennem gaderne i Stege by og viste uniformen - dog uden våben, som i stedet blev præsenteret på stadet i havnen.​

Som sædvanligt havde vi også et fint samarbejde med Folk og Sikkerhed Storstrømmen, og det var en fornøjelse at se Politi, Brandvæsen, Dronefører, Beredskabskorpset med en meget flot pudset lastvogn - og som noget nyt havde Kriminalforsorgen stillet deres mobile stander op. Her kunne potentielle jobansøgere høre nærmere om arbejde eksempelvis.

Og så var​​​ de nysgerrige. Der var små sjove episoder undervejs.

Eksempelvis kom en tysk turist hen og talte om, at han i 80'erne havde været på flere øvelser i Danmark. Hvor han i øvrigt selv havde kørt GD, så han kendte godt bilen. Han havde gode minder fra sit ophold i Danmark med Bundesw​ehr, og nu ser det jo ud til, at det samarbejde skal genetableres i større omfang, måske.

Tak til alle hjælpere og distriktet, som alt sammen betød, at vi fik arrangementet til at glide tilfredsstillende. 

Q_soldat1.jpg
Vi fik tilladelse til at bringe foto. Tak

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring