Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Henrik Løding fra kompagniet står fakkelvagt ved monumentet. Foto: ​Jan Braband Hansen

Juleaften i Mindelunden 2019

Igen i år dannede Mindelunden i Hellerup rammen om en fantastisk tradition, hvor de faldne fra 2. verdenskrig mindes. Og igen i år deltog kompagniet.

30-12-2019

​Af Henrik Løding/K.H. Ophus

Selvom eftermiddag op til juleaften for mange er travl, er der alligevel folk, der finde tid til at deltage i en helt speciel tradition. I år var der 4 hjemmeværnssoldater fra VHK Sjælland, der deltog i Mindelunden.

Traditionen tro afholdes der en flot ceremoni, hvor der både synges og holdes taler - taleren i år var Jakob Ellemann-Jensen, venstres formand og søn af Uffe Ellemann-Jensen. 

Som altid stod Hjemmeværnet vagt ved gravene med fakler, efter at have båret dem ind gennem hovedindgangen og forbi gravene. 

Henrik Løding fortæller: "Jeg deltog i mindehøjtideligheden juleaften 2019 for 3. gang i træk. Det er en helt speciel oplevelse at være med til at mindes de mennesker, der gav deres liv for at forsvare Danmark i de 5 mørke år under Danmarks besættelse."

Løding fortæller videre: "Jeg deltager i denne smukke og tankevækkende mindehøjtid hvert år hvis jeg har mulighed for det da det er den smukkeste måde at starte Juleaften på. Vi deltog fra VHK Sjælland 4 personer i år men der er plads til mange flere og jeg opfordrer alle til at prøve den helt specielle start på julen."



En anden Henrik fra kompagniet deltog også - Mortensen. Foto: Jan Braband Hansen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring