Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

5. maj ceremoni

Dagene den 4. og 5. maj, de har stor betydning for Hjemmeværnet. For det var på bagkant af befrielsen at Hjemmeværnet opstod. Og mange af medlemmerne var modstandsfolk. Det er på deres skuldre som vi andre nu står.

06-05-2024
​I Østjylland bruger Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland den 4. maj til at mindes de fem mørke år i landets historie. Vi fejrer årsdagen for at Danmark atter blev et frit land, men vi mindes også alle de der mistede livet i kampen mod besættelsesmagten. Det gjorde de for at vi andre kunne leve i frihed.

Den 5. maj, den bruger vi til at kigge tilbage på året, til at se på nutiden og hvad der kommer i fremtiden. Men vi uddeler også anciennitetstegn, til de der har opnået forholdsvis 25, 40, 50, 60 og 70 års tjeneste i Hjemmeværnet.

I år havde vi seks soldater der havde opnået 25 års tjeneste, syv soldater der havde opnået 40 års tjeneste, seks der havde opnået 50 års tjeneste og en enkelt der havde opnået 60 års tjeneste. Det er flot at opnå at være i tjeneste i så lang tid at man tildeles et anciennitetstegn. I år var det hjørnestenen i vores historiske arbejde, John Ove Andersen der opnåede 60 års tjeneste. Stort tillykke til ham og til alle de andre modtagere.

Vi uddeler også Hjemmeværnets Fortjensttegn til de soldater der har gjort sig ekstraordinært fortjent til at modtage dette. Vi vil gerne ønske stort tillykke til Claus, Oliver, Bo, Henry og Henrik- Det er en stor ære at modtage Hjemmeværnets Fortjensttegn. Det er de soldater tæt på jer der har indstillet jer til denne hæder.

Og som noget helt nyt, så var det i år at Senior Grade skulle tildeles de første soldater i Østjylland og det var to velkendte navne der blev kaldt op foran forsamlingen. Jørgen Lautrup og Jens Møller, begge fra Hjemmeværnskompagni Favrskov, har begge været med i Hjemmeværnet i næsten en menneskealder og begge har de påtaget sig mange og vigtige funktioner i deres tjeneste. Stort tillykke med Senior Grade til Jørgen og Jens.

Vi havde en rigtig hyggelig dag, hvor Musikhjemmeværnskompagni Aarhus underholdte. Der var gode taler og god mad. Vi var sammen om noget fælles. Lige som vi er når samfundet kalder og vi atter stiller op. 



Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring