Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Imens de fleste andre brugte sidste weekend på det kongelige besøg til

Imens de fleste andre brugte sidste weekend på det kongelige besøg til Festgudstjenesten i Aarhus Domkirke.

26-01-2024


Så var der også aktiviteter i det sydjyske på Oksbøl Kaserne og øvelsesterræn, hvor både Brikby og TAKTRÆN lagde bygninger til uddannelse af vores østjyske soldater.​

Og de er selvfølgelig ikke glemte, der har bare stor konkurrence om pladsen, fra både det kongelige besøg, hvor Aarhus stod på den anden ende og så et par lokale jobopslag. Og aktiviteterne i det sydjyske skulle ikke drukne i de opslag.

Inde på Oksbøl Kaserne blev der undervist i Taktisk Træner og set fra sidelinjen så de mange soldater meget fokuseret ud og de sugede ny viden til sig.

TAKTRÆN ligner det mange af os kender som et computerspil, hvor man flytter soldater og udkæmper slag, mens modstanderen forsøger at besejre os. Det er også en stor og kraftfuld serverpark der driver TAKTRÆN.

Soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland var delt op i delinger med tre grupper, præcis som vi kender fra sammensætningen af vores delinger derhjemme.

"Spillet" foregik ved at delingsføreren modtog en befaling fra forsatte, som i dette tilfælde også var indspilleren/modstanderen. Delingsføreren skulle derefter lave sin plan og befaling til de tre gruppeførere. Det forgik på en stor interaktiv skærm på gulvet, hvorpå der var kort og værktøjer til hjælp for planlægningen.


Når delingsføreren havde sin plan og 5-punkts-befalingen klar, så blev gruppeførerne kaldt ned til skærmen, hvor de først fik 5-punkts-befalingen, kunne stille spørgsmål og få forvist på den store interaktive skærm, hvor de havde ansvarsområder og kunne se modstanderens handlemuligheder i forhold til terrænet.

Derefter trak delingsføreren og gruppeførerne sig tilbage til hver deres arbejdsstationer, hvor de i ro og mag kunne planlægge og placere deres soldater inde i "spillet" og gøre sig klar til at indspilleren satte gang i de handlinger som modstanderen fortog sig. Det var derefter gruppeførernes opgave at handle på det de så på deres skærme, ved enten at handle på baggrund af 5-punkts-befalingen, eller bede om forholdsordre fra delingsføreren.

Indspilleren kunne så handle på det som soldaterne foretog sig, og enten skrue op eller ned for modstanderen, eller trække dem helt væk. På den måde blev både delingsfører og gruppefører testet og med det setup, som taktisk træner er bygget op på, så kan man nå mange flere "øvelser" end man normalt kan på de aktiviteter hvor man har soldaterne med.


Det er uden tvivl noget som vi som Hjemmeværnsdistrikt skal dyrke endnu mere, vi får på den måde dygtiggjort vores førere, så de flytter sig hurtigere i deres uddannelse og vores soldater får endnu mere ud af det, når tingene skal prøves på øvelser.

Lørdag hvor S9/HDEJY var på besøg hos soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, der stod middagsmaden på ribbensteg, kartofler, rødkål og brun sovs, og kage... lad os sige det sådan at denne udsendte blev mæt, inden kursen blev sat mod Brikby, mere om Brikby og soldaterne derude senere.

Ønsker du også at være en del af Hjemmeværnet? så klik forbi www.vistillerop.dk og tilkendegiv din interesse, så bliver du kontaktet med henblik på en samtale. 

#Østjylland #vistillerop #Forsvaret #Frivillighed #altidklar #ViStillerOp #hjemmeværnet

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring