Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Obersten kom på besøg på Aarhus Havn

​Tirsdag eftermiddag kom oberst Peter Fausing på besøg, hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland ved deres Host Nation Support opgave på Aarhus Havn.

08-05-2024
Her kunne han sammen med oberstløjtnant Christina Pojezny, chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og major Michael Dahl Nielsen stabschef samme sted, ved selvsyn opleve det mylder af amerikanske soldater der forsvandt ind i skibet ARC INTEGRITY, for at begynde at hente køretøjer ud fra det enorme lastrum.
De amerikanske soldater havde en travl tidsplan. ARC INTEGRITY skulle hurtigt videre til næste havn. Derfor arbejdede de også igennem hele natten, for at få køretøjer og materiel fordelt ude på pladsen på APM terminalen. Onsdag morgen var skibet tomt og få timer efter, så var det sendt på sin vej mod Aarhus bugten og næste stop på ruten.
Det er en stor operation som Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland leder på Aarhus Havn. Men vi har prøvet det før og det gør tingene lettere end ved den første Host Nation Support opgave i starten af 2023.


Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring