Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Faneborg opstillet på ruten mod Aarhus Domkirke

Søndag var en stor dag både for Aarhus og for Hjemmeværnet

Kongeparret, Dronning Margrethe, Kronprinsen og store dele af den kongelige familie, de deltog i festgudstjenesten i Aarhus Domkirke og det satte midtbyen på den anden ende.

23-01-2024

Mange veje var spærret af for trafik, så både borgerne kunne møde og hilse på de kongelige og de kongelige kunne komme sikkert frem til Aarhus Domkirke hvor gæsterne ventede.
Det var en stor opgave for Politihjemmeværnskompagni Aarhus, som havde fået opgaven med at planlægge og indkalde de nødvendige soldater, så at de kunne løse den store opgave. Under selve opgaven havde de også sammen med Lars, den vagthavende hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, kommandoen over de mange indsatte soldater og koordinationen med Østjyllands Politi.
Opgaven krævede op mod 100 soldater, som ikke bare kom fra Østjylland, men også fra de andre Hærhjemmeværnsdistrikter hos Landsdelsregion Vest, som dækker Jylland og Fyn. Samarbejdet på tværs af distrikter, er ikke nyt. Den fremgangsmåde benytter man ved alle store opgaver og soldaterne stiller villigt op, selvom man kommer langvejs fra.
Opgaven blev løst til ug, kryds og slange og Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, Politihjemmeværnskompagni Aarhus og alle de indsatte soldater får stor ros fra Østjyllands Politi.
Og selvom begivenheden fandt sted søndag, så ligger arbejdet med at planlægge, indkalde soldater, og møder med både den interne kommandostruktur og Østjyllands Politi flere dage før. Og mandag eftermiddag, der var en gruppe soldater stadigvæk i gang med at flytte de mange lånte køretøjer fra både Forsvaret og Politiet, tilbage til deres udgangspunkter i Jylland.
Normalt har man lidt bedre tid til at planlægge og samle trådene, men denne gang var der i sagens natur kort tid til at forberedelsen. Men både Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, Politihjemmeværnskompagni Aarhus og samarbejdspartneren Østjyllands Politi kender hinanden rigtig godt, efter de har løst mange opgaver sammen. Og et godt kendskab til hinanden betyder at tingene glider noget nemmere, end hvis det er første gang man samarbejder.
Hjemme søndag aften kunne de mange soldater se i tv, hvad de selv gik glip af, mens de stod på veje og stræder, for at sørger for at de mange andre fik lov til at hilse på de kongelige.
Det var i den grad en stor dag for Aarhus, at få besøg af de kongelige på kongeparrets første store opgave.
Ønsker du også at være en del af Hjemmeværnet? så klik forbi www.vistillerop.dk og tilkendegiv din interesse, så bliver du kontaktet med henblik på en samtale.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring