Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets stand

Hjemmeværnet til Aalborg Regatta

I weekenden er der blevet afholdt Aalborg Regatta, hvor Hærhjemmeværnet deltog med en stand lørdag og søndag.

19-06-2018

​Foto Og tekst: ROF Kurt Toft

Regattaen startede torsdag aften for inviterede gæster fra de forskellige stande, de var inviteret til spisning på det Hollandske sejlskib Gulden Leeuw, KC Per Lindkvist og ROF Kurt Toft deltog fra Hjemmeværnet. Efter middagen var der rundvisning på skibet som viste sig at være et gammelt dansk fragtskib, ”Dana fra 1923” . Et Hollansk firma købte det for 10 år siden og har sat det i stand og lavet det om til sejlskib.

Både lørdag og søndag mødte personellet fra Hjemmeværnskompagni Limfjord og Stabskompagniet op på Aalborgkaserner for at pakke køretøjer, inden turen gik til havnen i Aalborg, hvor der blev stillet stand op.

Lørdag gik ikke lang tid inden publikum strømmede til for at høre om hvad Hjemmeværnet er for noget. Nogle ville se hvad soldater spiser i felten, andre ville gerne prøve at have basis og rygsækken på for at mærke hvor tungt det er, andre var mere interesseret i køretøjerne.
Søndag var dog ikke så godt besøgt da der var stærk konkurrence med halv mareton som havde 5-6000 løbere tilmeldt, samt regnen som kom bagefter fik publikum til at søge væk fra havnen.
Lørdagen gav to der ville til orienteringssamtale og 25 – 30 der ville have brochure med hjem og tænke over det. Søndagen gav ca. 10, der ville høre lidt om hjemmeværnet og ikke kun kigge på de udstillede ting.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring