Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Oprørerne blev nedkæmpet


Under øvelse Night Hawk deltager en stor del hjemmeværnssoldater i diverse momenter. Et af de mange var en opgave i en stor grusgrav i nærheden af den berømte/berygtede Frøslev-lejr.



26-09-2018

Af Informationsofficer Palle Strandgaard, Presse- og Informationscenteret/Øvelse Night Hawk.

Her havde en mindre flok ”oprørere” arrangeret en våbenoverdragelse, der dog blev forpurret, da specialoperationssoldater, suppleret med hjemmeværnsfolk – der har fået en seks uger lang og intensiv uddannelse af disse – angreb og uskadeliggjorde oprørerne.

Sergent Mogens Damsgaard fra Hjemmeværnskompagni Thy holder vagt ved en af adgangsvejene til grusgraven. – Jeg syntes det er meget spændende. Jeg har været i Hjemmeværnet i 25 år og er stadig vild med det, siger Mogens. Jeg gør det for Gud, Konge og Fædreland, siger han, mens han ivrigt spejder efter fjenden.

 

Angrebet kom lidt bag på skurkene, der dog forsvarede sig bravt såvel uden- som indenfor en stor maskinhal, hvor der var skjult en mængde våben af forskellig art. Der var sårede på begge sider, idet en enkelt af de ”gode” blev skudt i benet, mens en oprører, der for øvrigt truede med at skyde sig selv, blev såret. Endvidere blev mindst fire af de ”onde” dræbt på stedet.

En "såret fjende" passiviseres og bragt indendøre for at få førstehjælp.

Der blev ydet perfekt førstehjælp til de sårede, og alt i alt var det et godt moment, hvor der virkelig blev gået til stålet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring