Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I mindehøjtideligheden deltog også en række ”soldater” i kopier af uniformer fra 1864 En af disse spillede en flot fanfare for de faldne.

Mindehøjtidelighed i Lundby

En meget gammel tradition holdes i hævd, når der hvert år, den 3. juli, holdes en mindehøjtidelighed for de mange faldne soldater ved træfningen i Lundby i 1864.

03-07-2018

Tekst og foto: Palle Strandgaard.

Som det efterhånden også er en tradition, foregik arrangementet i et blændende solskin, så diverse medaljer, regiments- og soldaterforeningsmærker blinkede lystigt i det fine sommervejr, ligesom de mange flotte faner vejrede flot i den varme sommerbrise.


Deltagerne ved mindesmærket i Lundby.                
Efterkommere af de faldne lagde også en buket.

Således var adskillige repræsentanter fra diverse nordjyske soldaterforeninger, fra Aalborg Garnison, Aalborg Kommune, Gardehusarregimentet, Forsvarsbrødrene og naturligvis fra Hjemmeværnet, til stede ved arrangementet.

Chefen for Hjemmeværnskompagni Limfjorden, kaptajn Per Lindkvist, lagde en buket fra Hjemmeværnet.

Menig Rask og menig Hung bar Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjyllands fane.
Indledningsvis samledes man ved fællesmindesmærket lige syd for Lundby, hvor der var kransenedlægning. Efterfølgende var der så en kransenedlægning på fællesgraven på kirkegården i Gunderup, inden der fulgte en flot mindegudstjeneste i Gunderup kirke med sognepræst Mette Nøhr Shaw som prædikant.
 
Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland Jan Johansen og CH OPU Klaus Billenstein
Efter mindegudstjenesten bød indbyggerne i Lundby på en frokost i teltet ved fællesmindemærket, hvor flere end 100 deltog i den hyggelige sammenkomst.
Du kan læse nærmere om træfningen ved Lundby her: http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/affaeren-ved-lundby-3-juli-1864/

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring