Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Spørgelysten var stor

Værnepligtige afprøvede Hjemmeværnets materiel

Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland har to aftener i slutning af marts vist masser af isenkram frem for værnepligtige på Hærens basis uddannelse.

02-04-2016
Foto og tekst: IOF Annette Knudsen
Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland havde indtaget en af Træneregimentets garager i slutningen af marts.  Garagen var fyldt med isenkram af forskellig art, som de ca. 35 frivillige viste frem for 250 værnepligtige på Hærens Basis uddannelse (HBU).  
Den først aften kom der 155 HBU for at se, høre samt opleve, hvad Hjemmeværnet kan tilbyde, anden aften var der 93. HBU’erne kommer fra 4 og 5 HBU kompagni ved Træneregimentet i Aalborg.

En deling ankom løbende.
Garagen var opdelt i temaer, et om befalingsmand, officersuddannelsen samt ledelse. Et var om specialkompagnierne, så som infanteri, patrulje, motoriseret overvågning og det sidste politi, bevogtning samt stabskompagniet, som også havde hundeførere i gang udenfor med hundene. 
Hunden har bidt sig fast i ærmet                                               Spørgelysten var også stor ved politihjemmeværnet

Der var kørt masser af køretøjer ind i garagen af de typer som Hjemmeværnet bruger, selv en politibil var med. Flere forskellige våben, sigtemidler og kikkerter var også en del af udstillingen.

Alt skal afprøves                                                                             Der er godt gang i konkurence om uddannelse
Aftenerne startede med at distriktschef Oberstløjtnant Jan Johansen bød velkommen, fortalte lidt om, hvad Hjemmeværnet er og hvilke type enheder der findes.
Der blev stillet mange spørgsmål, tingene blev rørt, løftet og selv de kvindelige soldater syntes dyse kanonen var sej, køretøjerne blev afprøvet, hvor mange personer kan der være på og i en Gelindewagen (GD).

Der lyttes imens Kann fortæller                                                     Hvor mange kan der være i og på en GD
Budskabet om hvad Hjemmeværnet er og kan, overraskede mange af HBU’erne. De var ikke klar over at Hjemmeværnet spændte så bredt.  Aftenerne sluttede distriktschefen af med at fortælle, at de ville opleve Hjemmeværnet igen. Hjemmeværnet hjælper nemlig med en del af HBU’ernes uddannelse.

De kvindelig HBU'er syntes også godt om Hjemmeværnets våbentyper


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring