Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Hjemmeværnssoldater klar til at støtte andre kolleger, der er ved at fange forbryderne

Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjyllands øvelse er nu gået ind i fase 2

Mange døde og sårede efter angreb på Kolding storcenter.

04-06-2016
Af Allan From, informationsofficer, kaptajn

Heldigvis er det kun en øvelse, men .......................

Vi har set det flere gange ske i udlandet, derfor øver Hjemmeværnet, så vi er klar, hvis det nogensinde skulle ske i Danmark.

Der er et godt, gammelt ordsprog der siger, "Train as you fight". Oversat til dansk betyder det, at du skal øve så realistisk som muligt, for det du gør når du øver, er også det du gør, når det er en reel situation.

Og denne gang kunne det næsten ikke være mere reelt.

Kolding storcenter lagde gulve, gange og kælder til denne kæmpestore øvelse, hvor situationen var, at der var personer der havde skudt på civile i et indkøbscenter, med flere døde og sårede til følge.

Hjemmeværnet, der i samme periode havde besøg af soldater fra Estland og Letland, fik hurtigt kontrol over situationen sammen med soldaterne fra Estland og Letland.

Gerningsmændende blev straks indkredset og anholdt. De mange sårede og døde blev behandlet og registreret, alt imens resten af Kolding storcenter blev gennemsøgt for det tilfælde, at der skulle være flere gerningsmænd.

Det var heldigvis kun en øvelse.

For Hjemmeværnet betød øvelsen, at vi godt kan være stolte over vore soldater, de reagerede korrekt i stort alle situationer, og ved andet gennemløb blev de fleste af de fejl der - trods alt blev lavet i første gennemløb - rettet til.

Det Danske samfund kan også være tilfredse, for de ved, at de har et Hjemmeværnet der er klar, når opgaven kommer.

Det er der flere der kan bevidne. I centret var der stadig en del kunder der - på behørig afstand - overværede øvelsen.

De mange kunder undertegnede talte med, roste Hjemmeværnet og de udenlandske soldater, for deres resolutte og effektive indsats.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring