Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Landsøvelsen er slut

For Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland, med et flot resultat, som alle kan være stolte over.

07-06-2016

​Af Allan From, informationsofficer, kaptajn

 

Nedenstående er den skrivelse, som chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland, major Thomas Pedersen, ønsker at takke sit personel for indsatsen med.

 

Kære Hjemmeværnssoldater ved HDSEJ.
 
Efter mange måneders planlægning, mødeaktivitet, uddannelse og strabadser, fik vi endelig forløsning. Vi skulle så grueligt meget igennem inden, men trods den meget bevågenhed fra nær og fjern, fik vi gennemført et brag af en feltøvelse.
 
Støvet har nu lagt sig, men ikke siden Hjemmeværnets Gruppekonkurrence HG09, har jeg oplevet samme følelse af fællesskab og vilje til at løse opgaven. Allerede fredag aften kunne jeg fornemme den gode stemning, mens kompagnierne ankom til Hansenberg en efter en, for at indkvartere, samt gøre klar til næste dag.
 
Normalt siger vi at god planlægning holder til første møde med fjenden. I dette tilfælde vil jeg gøre en undtagelse, idet øvelsen på Kolding Storcenter aka UTOPIA Nationalbank samt Hovedforsyningsområde aka Hansenberg, forløb uden større uforudsete udfordringer. Gennemførelsen var fra start til slut præget af stor entusiasme og professionalisme.
 
De fem adgangskontrolposter udviste stor forståelse for deres fremtræden blandt de mange civile kunder der jævnt gik ind og ud af centeret. Der var kun smil og nysgerrighed fra de ca. 15.000 kunder der besøgte ”Nationalbanken” i lørdags. Det var lidt færre kunder en forventet, men det flotte vejr gjorde sit for at holde folk hjemme. Til gengæld blev der drukket vand i spandevis mens solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Fantastisk godt arbejde blandt vores soldater, som udholdt varmen mens de koncentrerede sig om at levere den bedst tænkelige løsning.
 
Logistikken og indkvarteringen blev styret med sikker hånd fra Hansenberg, mens der blev langet intet mindre end ca. 2500 måltider over bordet fra fredag aften til søndag morgen. Staben havde en rigtig god oplevelse i de til lejligheden opstillede rullende kontorer, mens de med stor sikkerhed førte HDSEJ kompagnier under bevogtningen af ”banken”. Der blev undervejs lavet de nødvendige justeringer af planen, hvilket betød at belastningen af kompagnierne forblev hensigtsmæssig – godt arbejde.
Storetorv blev omdannet til et stort rekrutteringsområde af kompagniernes ROF og KOF, og seneste tal er ca. 15 respondenter, så her blev der også gået til makronerne. En flottere indramning af distriktets landsøvelse kunne man ikke have ønsket sig på storetorv.
Øvelsens højdepunkt for mit vedkommende var lørdag aften, hvor HDSEJ gjorde det umulige muligt. Der blev leveret en meget tilfredsstillende inddæmning af modstanderen, der gjorde livet surt for kunderne i banken. Den efterfølgende nedkæmpning med SOF teamet fra de lettiske enheder, satte prikken over i’et.  Hvornår kan man samle godt 400 soldater og figuranter? Ja det kunne vi på Store Torv som en fantastisk afslutning på en fed oplevelse. Igen kan jeg kun sige tak for hjælpen til de godt 150 efterskoleelever – uden dem havde det slet ikke været muligt at skabe det samme miljø som i åbningstiden.  
 
Endnu engang har HDSEJ bevist at når det virkelig gælder, SÅ står vi sammen, selv om de største udfordringer. Jeg er en glad, lettet og MEGET stolt chef, som takker jer for en af de bedste weekender jeg har oplevet i Hjemmeværnet. HUSK at rose jeres hjemmeværnssoldater – de har fortjent det.
 
De bedste hilsener
Jeres Chef
 
NB – Og bare lige så I ved det - årsagen til at regionschefen har verdens bedste Region er, at jeg har Danmarks bedste Distrikt – fortsat god sommer
 
De bedste hilsener
 
Thomas Pedersen
Chef
_______________________________
 
Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland
Niels Finsensvej 4
DK-7100 Vejle
 
Telf.:  7643 7700
Mobil: 2060 8534
 
Internet: HDSEJ-CH@HJV.DK
FIIN:     HDSEJ-CH@MIL.DK
                
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring