Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kompagnichef Claus Meinke står i spidsen for Infanterikompagni Nordsjælland.  

 Claus Meinke har soldaten i fokus

Som chef har kaptajn Claus Meinke oplevet lidt af hvert. Sammen med Infanterikompagni Nordsjælland har han været helt nede at skrabe bunden. I dag strutter kompagniet af unge soldater, som er bidt af soldaterlivet.

21-04-2022

​​


Af Charlotte Baun Senholt


Det er noget af en rejse, kompagnichef kaptajn Claus Meinke har været på. For fire år siden stod han tilbage med resterne af Infanterikompagni Nordsjælland efter en større omlægning i det nordsjællandske distrikt, der valgte at gå en helt ny vej. Det førte til en del turbulens, og infanterikompagniet var tæt på at lukke og slukke, blandt andet fordi dele af kompagniet blev overført til et nyt kompagni, og de oven i fik nyt tilholdssted, som mange syntes lå for langt væk.  

”Vi var helt nede at skrabe bunden med bare tre menige og en lille håndfuld fra kompagniledelsen. Jeg kan huske, vi kiggede på hinanden og tænke – hvad fanden skete der lige der?”, fortæller Claus Meinke om perioden tilbage i 2018. 

Trods modgangen mistede Claus ikke modet, og i dag blomstrer kompagniet med et stærkt team i toppen og tilgang af nye soldater. Aktuelt er der 33 soldater i kompagniet, hvoraf cirka en tredjedel har værnepligtsbaggrund. Kompagniet er blevet attraktivt for værnepligtige, som har lyst til en karriere i det faste forsvar og ser mulighederne for at dygtiggøre sig som soldat i kompagniet, inden de tager springet ind i Forsvaret. 

”Jeg betragter det som et kvalitetsstempel af vores militære niveau, at de unge værnepligtige synes, vi har noget at byde på militært,” siger Claus Meinke. 

Han undlader heller ikke at rose distriktet for den fremgang, han i dag oplever. De støtter virkelig op om deres kompagnier, og der er et utroligt godt sammenhold på tværs i distriktet.

Portrættet af Claus Meinke er en del af en temaserie om Hjemmeværnets frivillige underafdelingschefer. Læs mere her​​​​​​​

Fokus på den enkelte soldat
Som leder trækker Claus Meinke i høj grad på sine førere. Og så gør han en dyd ud af fokusere på den enkelte soldats behov og ønsker. 

​​


”Tidligere ville jeg som chef nok have gjort mere for ”at holde på mine svende”. I dag, hvor mange shopper meget rundt i diverse fritidstilbud, fokuserer jeg mere på at lytte til, hvad den enkelte soldat ønsker, så vi bedst muligt kan fastholde vores soldater i Hjemmeværnet,” siger Claus Meinke.

Selv drives han af at se sine soldater udvikle sig og blive mere ferme til det militære håndværk, men også at have fingeren på pulsen i forhold til de unge. Personligt har han også kunnet bruge sine militære erfaringer og leder​​​kompetencer i sin civile karriere, da han var slagtermester, hvilket han ser som et kæmpe plus. 

Hans egen lille drøm er en dag at få lov til at være føl hos en kompagnichef fra Livgarden på en øvelse. ”Det kunne bare være så fedt at suge til sig fra nogle af sine forbilleder,” siger han med smil i stemmen.
  

FAKTA:
Kaptajn Claus Meinke er chef for Infanterikompagni Nordsjælland 
Claus er 49 år og har knap 25 års militær erfaring fra Hjemmeværnet
Civilt arbejder Claus Meinke i fængselsvæsenet


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring