Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her træner soldater fra Helicopter Wing skydning fra en kørende lastbil. Foto: Lærke Weensgaard

"Flyverhjemmeværnets støtte er uvurderlig"

Mens Flyvevåbnet trænede at skyde fra en helikopter og en lastbil i bevægelse, fik soldaterne massiv støtte til det praktiske fra hjemmeværnsoldater.

06-12-2021


Af Lærke Weensgaard

Mens nyheden om danske soldaters ildkamp mod pirater i Vestafrika tikker ind, er Helicopter Wing i gang med at træne de næste soldater, der skal afsted – og det er en træning, som Flyverhjemmeværnet yder en vigtig støtte til.

Radioen skratter i lommen på en skydeleder. Sammen med seks soldater fra Flyverhjemmeværnet står han på en mørklagt skydebane uden for Flyvestation Karup. To Fennec-helikoptere lander om lidt på skydebanen, lyder meldingen over radioen. Det får soldaterne fra Flyverhjemmeværnet til at gribe den ammunition, de med sikker hånd har klargjort, og forberede sig på at hjælpe helikopterbesætningerne i gang med aftenens næste skydning.

Skydningen er en del af Helicopter Wings ugelange træning i at ramme mål fra luften. Den intense uge er uddannelse og vedligeholdende træning for besætningerne på alle Helikopter Wings helikoptertyper på tværs af eskadrillerne. Træningens vigtighed er blevet understreget selvsamme dag: Medierne har om morgenen bragt nyheden om danske soldaters ildkamp med pirater i Guineabugten, hvor fregatten Esbern Snare er udsendt sammen med en Seahawk helikopter.

Se flere fotos fra øvelsen her.

Soldater fra Flyverhjemmeværnet sorterer afskudte hylstre og ledbånd efter en skydning. Foto: Lærke Weensgaard

Flyverhjemmeværnet er en fast støtte til den tilbagevendende skydetræning. For at den kan forløbe så effektivt som muligt, har Flyverhjemmeværnet til opgave at sikre alt det praktiske omkring skydningerne gennem hele ugen:
”Vi er her for at dække de behov, som besætningerne har. Når de begynder at flyve, er vi klar,” fortæller oversergent Palle Munk fra Flyverhjemmeværnets stabseskadrille 200. Han er en af de seks frivillige soldater, som har hevet en uge ud af kalenderen for at stå på skydebanen.

Det er en indsats, som er meget værdsat hos Helicopter Wing:
”Flyverhjemmeværnets støtte betyder, at vi koncertere os om at flyve og ikke skal stille ekstra personel. Det er er en knap ressource, så den støtte vi får fra Flyverhjemmeværnet er uvurderlig,” siger seniorsergent Mark, der er ansvarlig for ugens helikopterskydning og ansat i Helicopter Wing.

Læs mere om øvelsen her.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring