Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Dansk soldat i bevogtningen i Camp Novo Selo i Kosovo. Foto: Stine Holbech / Forsvaret​​

Forsvaret overdrager kommandoen i KFOR til Hjemmeværnet

I dag bliver kommandoen i Kosovo Force overdraget til Hold 49a, der er sammensat af soldater fra Hjemmeværnet. De skal i de næste tre måneder udfylde bevogtningsopgaven i Camp Novo Selo i Kosovo.

03-08-2023
​​​​​​​​​

Fra i dag overtager Hjemmeværnet bevogtningsopgaven i NATO-lejren Camp Novo Selo i Kosovo under missionen KFOR. Opgaven bliver løst af Hjemmeværnet i en tidsbegrænset periode, så Hærens soldater kan fokusere på andre opgaver.

Hovedopgaven for de danske soldater i Kosovo er en bevogtningsopgave, der består i patruljering ved lejrens vandværk og hegn samt tjekke ind- og udgang af Camp Novo Selo.

Det danske forsvar har været med under hele missionen siden NATO i 1999 gik ind i konflikten mellem Serbien og den dengang serbiske provins Kosovo, og siden har over 13.000 danske soldater gjort tjeneste i KFOR. Da det danske bidrag var størst bestod det af 875 soldater fordelt på de danske lejre Camp Holger Danske og Camp Olaf Rye.

2. gang Hjemmeværnet ​får tildelt opgaven
I takt med færre uroligheder i landet er Hærens rolle blevet reduceret til udsendelser af 3 måneder med cirka 30 soldater på hvert hold, hvor opgaverne er skiftevis patruljering, bemanding i hovedvagten og vagtfri.


Hjemmeværnet overtog også bevogtningsopgaven fra Hæren i en 2-årig periode mellem 2011-2013.

Ud over soldaterne på bevogtningsopgaven ved Camp Novo Selo har Forsvaret også soldater på enkeltmandsudsendelser, som fortsat vil være en del af KFOR. Deres opgaver er blandt andet at monitorere begivenhederne, støtte enheder, forbedre den fredsbevarende opgave og producere produkter for KFOR herunder flyers, TV-reklamer og radiokanalen K4.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring