Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kursister på billedet er i gang med kamptræning for små styrker.

LPU ved egen enhed er en succes

Flere og flere nye hjemmeværnsmedlemmer vælger at tage dele af den lovpligtige uddannelse (LPU) lokalt i deres egen enhed. Muligheden har styrket den samlede gennemførelse af uddannelsen, som er alfa og omega for de nye soldaters indsats i Hjemmeværnet.

23-10-2018


 
Af Tina Sloth Madsen

Hen over de sidste par år har Hjemmeværnsskolen mærket en øget gennemførelse af den lovpligtige uddannelse (LPU) blandt nye medlemmer. I 2017 gennemførte over 1.000 kursister LPU’en, hvilket er positivt for Hjemmeværnet som helhed. Netop i 2017 blev det muligt at tage to af uddannelsens i alt fire moduler decentralt, så uddannelsen er blevet mere fleksibel.

Søren Nedergaard fra eskadrille 242 Sydfyn har valgt at tage LPU1 ved egen enhed. ”Det var lettest for mig. Jeg synes, det er fint, man får basisviden lokalt i ens egen enhed.” 

Michael Andersen, instruktør og underviser fra Nordjylland, roser også den nye justerede LPU: ”De nye medlemmer lærer deres nye kompagni at kende, når de tager LPU1 lokalt. Det er med til at sikre loyalitet og skaber venskaber i enheden på et tidligt tidspunkt i de nye medlemmers hjemmeværnskarriere.” 

Det er dog stadig muligt at tage LPU i Hjemmeværnsskolens regi, hvilket giver god mening for blandt andet mindre enheder, som har svært ved at finde tid, kompetencer og ressourcer til at gennemføre LPU1 og LPU4 decentralt. 

Peter Kohl fra infanterikompagni København valgte at tage LPU på et af skolens Uddannelsescentre, fordi han gerne ville møde nye folk i Hjemmeværnet. ”Men jeg synes, det er smart, at man som ny i Hjemmeværnet kan lære sit eget kompagni at kende først på LPU1 frem for, at du skal et andet sted hen. Men det er nu også fedt at møde nye folk fra de andre værn!” 

Hjemmeværnsskolens chef, oberst Jens Sund er glad for opbakningen til de nye muligheder: ”Den justerede LPU har nu snart været i gang i to år. Det er meget positivt, at den er blevet så godt modtaget. I begyndelsen af 2019 gennemfører Hjemmeværnsskolen et servicetjek på uddannelsen for at se, om vi kan øge fleksibiliteten yderligere,” siger Jens Sund.

Læs mere om Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring