Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Oberst Kern Oddershede lægger stor vægt på, at de frivillige soldater kan se meningen i de opgaver, de bliver sat til at løse. Foto: Bo Nymann

Opgaver skal give mening

Flyverhjemmeværnets chef, oberst Kern Oddershede, har fokus på, at de frivillige soldaters opgaver bliver mere tydelige for den enkelte. Og så stiller han skarpt på fastholdelsen.

06-07-2020



Af Charlotte Baun Senholt

”Alle i Flyverhjemmeværnet skal opleve, at opgaverne giver mening og er konkrete. Førerne skal være kompetente, og ledelsen skal være motiverende og inkluderende."

Sådan siger chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Kern Oddershede, der satte sig i chefstolen for Flyverhjemmeværnet 1. februar, før coronakrisen næsten lukkede Danmark ned i flere måneder.  Kern Oddershedes erfaring er, at de steder hvor ting er lykkedes, der er der også stærke og dygtige ledere, som formår at påvirke arbejdsglæden og motivationen i den rigtige retning samtidig med, at de holder fokus.

Læs mere om Flyverhjemmeværnet

”En frivillig organisation drives af engagerede og dedikerede medlemmer, som gerne vil gøre en forskel i uniform for deres samfund. Det engagement skal vi bygge videre på,” siger Kern Oddershede, der kommer fra en stilling som chef for Air Control Wing Karup.

Vigtigheden af god ledelse er helt i tråd med anbefalingerne i en ny håndbog om lederskab i Hjemmeværnet, der udkom tidligere på året.

”Delingsførerne og gruppeførerne skal kunne omsætte befalinger til handling. De skal kunne forklare, at ”det er lige præcis den opgave, du skal træne og løse på et udpeget objekt.” Jo mere konkrete opgaverne er, jo mere mening vil de give for den enkelte soldat,” understreger Kern Oddershede, der selv kommer med stor erfaring i ledelse af frivillige. I 14 år har han været gruppeleder i Det Danske Spejderkorps og i fire år var han tillige divisionschef.

Plejer er død

Den nye chef er også meget optaget af at fastholde motivationen hos de frivillige soldater og samtidig få tiltrukket nye kræfter til organisationen.
 
”Der er så stor kamp i dag om folks tid og opmærksomhed, så vi skal gøre os ekstra umage. De unge i dag stemmer med fødderne - hvis ikke de relativt hurtigt kan se og mærke en mening med deres opgaver, så smutter de. Så vi skal være klar til at gå nye veje – og her er ”plejer” altså død for mig,” siger Kern Oddershede.

Han fortsætter: ”Og når vi får nye medlemmer, så skal de følges helt til dørs og ikke slippes, før det giver værdi for dem at være en del af den eskadrille, de er trådt ind i."

Hvis du er nysgerrig på Hjemmeværnet, så klik ind på vistillerop.dk

Knivskarpe til bevogtning
Et andet stort fokusområde er Flyverhjemmeværnets kerneopgave, som er bevogtning.
”Flyverhjemmeværnets soldater skal være knivskarpe til at løfte bevogtningsopgaver bag hegnet, så vi i en krisesituation kan være med til at passe på Danmark og støtte bevogtningen på flyvestationerne. Det er vores fundament. Når vi kan levere en stærk og professionel bevogtningsindsats, kan vi også anvendes som støtte til andre opgaver, sådan som vi har oplevet det under coronakrisen,” siger Kern Oddershede.

Du kan læse hele portrættet af oberst Kern Oddershede i HJV magasinet 1_2020
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring