Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldater fra København har været med til at løse en adgangskontrolopgave på Livgardens Kaserne.

Soldater stod for adgangskontrol på Livgardens Kaserne

Soldater fra tre københavnske kompagnier har for nylig støttet Københavns Politi med at bevogte Livgardens Kaserne midt i København.

18-11-2021

Det var en travl opgave, da soldaterne fra Politihjemmeværnskompagni København, Hjemmeværnskompagni Fabriksparken/Glostrup og Hjemmeværnskompagni Rødovre for nylig løste en skarp adgangskontrolopgave på Livgardens Kaserne i Gothersgade i København.

Med befalingen og kommandoen ”Lad gevær” gik soldaterne til opgaven med krum hals. Det er ellers en kommando, som sjældent bliver givet i København, med mindre der er tale om en øvelse.

Det var det ikke her. Soldaterne stod for at kontrollere både mennesker og køretøjer, der skulle ind på kasernen, og de fik nok at se til, da gardere jævnligt skulle ind og ud af kasernen på en helt almindelig lørdag. Derudover dukkede flere personer op, som prøvede at forstyrre freden ved uretmæssigt at forsøge at komme ind på kasernen.

Samarbejdet gik fint blandt soldaterne på opgaven, som blev løst tilfredsstillende. Opgaven for politiet indgik som en del af et såkaldt ”Operativt Status Tjek” af Politihjemmeværnskompagni København. Hvert 3 år bliver kompagnierne i det københavnske distrikt således kigget efter i sømmene for at kontrollere, om de kan løse deres kerneopgaver.

Læs mere om opgaven her

Se flere billeder på Facebook her

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring