Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En del af opgaven for PO-delingen var eftersøgning. Foto: Emil H. Hansen​

LAD GEVÆR!

Kompagniet (POKBH) har netop gennemført sin OST. (Operativt Status Tjek) Hvor vi arbejdede med vores kerneopgaver i et stort setup i form af støtte til Københavns Politi samt skarp bevogtning af Livgardens Kaserne i Gothersgade, midt i København.

14-11-2021

​​​Tekst og foto: Emil H. Hansen

Kompagniet har netop gennemført sin OST. (Operativt Status Tjek) Hvor vi arbejdede med vores kerneopgaver i et stort setup i form af støtte til Københavns Politi samt skarp bevogtning af Livgardens Kaserne i Gothersgade, midt i København.

Tidligt lørdag morgen begyndte soldaterne at gøre klar til akut indsættelse til støtte for Politiet. Ingen soldater vidste på forhånd, hvilke opgaver vi skulle løse på dagen. Derfor blev alt materiale pakket inklusiv våben. Omstillingsparathed er en af vores kernekompetencer, som hver enkel soldat skal kunne beherske.

Kl. 13:00 var alle soldater klar til at modtage undervisning og briefing fra Københavns Politi. Opgaven lød på humanitær eftersøgning, hvor far og datter var forsvundet. Selvom det regnede og var koldt, var alle soldater topmotiveret til at finde far og datter. Hver gruppe får sin sektion til eftersøgning og søger efter genstande tilhørende disse 2 personer. Det en var rigtig spændende opgave som gav os gode relationer til Politiet.

Midt i opgaven fik vi nye sektioner at søge i, og nye førere for at afprøve vores omstillingsparathed. For en Hjemmeværnssoldat er det vigtigt at kunne arbejde under forskellige førere eftersom flere opgaver med Politiet kan kræve mange hænder. Det er ikke altid garanteret, at det er din egen fører der er med. Denne opgave tog omtrent 6 timer, og vi fik rigtig god tilbagemelding fra Politiet. Vi fandt 90% af de genstande, der var lagt ud, samt den ene person.


Lad gevær!

Kl 20:00 ankommer 2. deling til Livgardens kaserne i Gothersgade for at overtage bevogtningen fra HVK Fabriksparken. Delingsføreren giver sin befaling for, hvordan opgaven skal løses og strakt efter bliver der givet kommando til ”LAD GEVÆR!” – En kommando vi sjæld​ent giver i København med mindre det er øvelse eller skydebane. Alle soldater har nu en skarp patron i våbnet og skarp ammunition i magasinerne.

Under overdragelsen på kaserne dukkede der personer op for at forstyrre overdragelsen og tvinge sig adgang til kasernen uden tilladelse. På trods af personenes forstyrrelse gik overdragelsen stille for sig og vagten blev fastholdt uden at pådrage omgivelsernes opmærksomhed. Vores opgave var adgangskontrol af mennesker og køretøjer der skulle ind på kasernen samt vagtpatrulje. Det er en travl post, da gardere skulle ind og ud af kasernen ifm. helt almindelig fredag. Hvis man havde glemt sit MIL-ID skulle man registreres og hentes af vagthavende befalingsmand. Yderligere dukkede der personer op, som prøvede at forstyrre freden ved kasernen og påtvinge sig adgang. Det at vi havde skarpladte våben, gjorde at vi var endnu mere agtpågivende.


Vi har vagten!

Gennem de sidste 6 måneder har 2. deling trænet og uddannet alle soldater med det mål, at stå med skarpladt våben midt i København. Udover de krav Hjemmeværnets Beredskabsstyrke stiller, har vi skruet op for niveauet bl.a. har vi gennemført Politiets nationale skydeprøve, samt blevet uddannet i de beredskabsteknikker Politiet benytter. Det er fantastisk at se resultatet af vores uddannelse bl.a. har givet os mulighed for at løse 2 opgaver på kort tid med skarpladte våben og andre typer opgaver.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring