Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for det spanske luftvåben (th) besøgte onsdag Flyverhjemmeværnets besætning i Malaga, hvor de støtter Frontex-missionen Operation Joint Indalo. Han anerkendte besætningens store indsats. Piloten med flyvernavnet DOC (tv) overrækker Flyverhjemmeværnets skjold som tak for samarbejdet med det spanske luftvåben.

Anerkendelse til Flyverhjemmeværnets indsats i Spanien

Der var ros i luften, da chefen for det spanske luftvåben besøgte besætningen fra Flyverhjemmeværnet, som er udsendt til Spanien.

03-09-2020


"You are doing a great job". Sådan lød det onsdag, da chefen for det spanske luftvåben, general Emilio Juan Garcia Cirugeda, lagde vejen forbi Malaga, hvor Flyverhjemmeværnet er udsendt på mission for Frontex.

Flyverhjemmeværnets eskadrille 270 bidrager for anden gang til den internationale mission Joint Operation Indalo i Middelhavet. Opgaven er at overvåge farvandet ved den spanske sydkyst, primært mod Marokko for at dæmme op for grænseoverskridende kriminalitet som narko- og menneskesmugling.

Den opgave løses særdeles tilfredsstillende af besætningen på ni frivillige og en fastansat og gør en stor forskel både for Frontex' arbejde og for Spanien. Derfor ønskede det spanske luftvåben at anerkende indsatsen.

Chefen for det spanske luftvåben begrundede anerkendelsen med, at hjælpen med at overvåge Spaniens grænser er vigtig, fordi landet er hårdt presset af grænseoverskridende kriminalitet.

 Læs også Hjemmeværnet sender fly til Middelhavet

En kompetent samarbejdspartner

Den internationale anerkendelse af en opgave, som er relativt ny for Flyverhjemmeværnet har stor betydning for Hjemmeværnet som helhed.

"At få anerkendelse fra en international samarbejdspartner er rigtig vigtigt for de mennesker, der leverer en stor indsats og sætter deres liv i Danmark på standby for en periode. Men for Hjemmeværnet som helhed er det også værdifuldt, at vi bliver anset for at være en kompetent og relevant samarbejdspartner – ikke kun i Danmark, men også uden for landets grænser," siger chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Kern Oddershede.

Besætningen fra Flyverhjemmeværnet har ind til nu haft 80 flyvetimer med udsigt over middelhavet på missionen for Frontex. I denne tid er besætningen stødt på bl.a. smuglerbåde og illegal migration, som de rapporterer videre til Frontex.

Bidraget til missionen løber fra 12. august til 9. september, hvorefter besætningen fra Flyverhjemmeværnet igen letter fra Malaga Air Base, og Defenderen vender tilbage til opgaver i dansk luftrum.

 

 

 En af de smuglerbåde, som besætningen fra Defender-flyet har opdaget og rapporteret videre til Frontex.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring