Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Så er vi klar til at gå ned i mindelunden når vi har fået vores fakler og den sidste brifing - værnsfælles sammenhold: Hærhjemmeværn, virkssomhedshjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemeværnet.

Jul i mindelunden 2019

Så blev det juleaften og for en del hjemmeværnsfolk er det en tradition at være med til jul i mindelunden i Hellerup den 24 december, mange har gjort det i 30 - 40 år

27-12-2019

​​​​​

​​​Vi starter som altid ved Blindeinstitutet og fik vores briefing om hvor skal vi stå mv.

Chefen for landdistrikt øst, oberst Peer S. Rouff holdt juletalen for os, hvor han bl.a. sagde at det var vigtigt at vi ikke glemte vores rødder og at han var glad for at se at alle værn var mødt op for at deltage i aftens begivenhed.


Oberste Peer S. Rouff og Jørgen A. Leth Frihedskampens mindefond. (se link 4)

Herefter afgik marinerne da de skulle ned og stå i trappeopgangen til mindelunden, denne gang på begge sider af trappen, derefter afgik vi andre, og da vi var ankommet til mindelunden, blev vi fordelt omkring det store mindesmærkesfelt, det var ikke helt let da meget af mindelunden er under ombygning/renovering, jeg fik lov at stå ved det nye monoment for dansker i allieret tjeneste 1940 - 45. Først kom tidligere cermonimester Christian Eugen-Olsen formand for frihedskampens mindefond og orienteret om iden med ombygningen, dernæst var det tid til juletalen ved Jacob Ellemann-Jensen. (brug link nr. 3 for at se talen)

Dernæst var der kransnedlæggelse​​​
Endnu en smuk juleaften i mindelunden er slut - Tak til alle der kom og var med til at gøre denne aften mindeværdi.


Modstandsmanden Jørgen Hagen Schmiths grav, det er familien der har lagt citronen.


Foto Chr. Nøddebo og Flemming Jellinghof 

Fakta

​Mindelunden er beliggende : tuborgvej 33, 2900 Hellerup, området var en del af den gamle ingeniør kaserne.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224