Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Skarp bevogtning HNS 2023

Host Nation Support ala Bevogtning

Host Nation Support
Danmark står klar med logistisk støtte, når allierede styrker med soldater og materiel skal transporteres gennem Danmark på vej mod øst, og vi i kompagniet gennemføre bevogtningen af dette materiel og personel.

11-09-2023

​​​​​​Host Nation Support eller som vi også kan kalde det, et smut i arbejdstøjet, og på med udrustningen, klar til bevogtning af vigtige assembly areas. 

Vores soldater var afsted igen, for at løse bevogtnings opgaven, således at vores samarbejdes partner kunne opererer sikkert.
Det betød ligeledes, at vores forskellige civile chefer var indforstået med at give os fri, til at løfte denne opgave.
 
Ud over det, fik vi mulighed for at afprøve, nogle af de færdigheder vi træner i løbet af et år, og opfriske det engelske sprog.
Og ej at forglemme nydelsen af sammenholdet og gode historier under vagten, og velfærd, alt sammen med et strejf af godt vejr.
 
Selv om den stod på total hygge og en god støtte fra hundeføre komplet, så kræver det masse​r af mandskabs ressourcer, det vil sige at der altid er plads til en mere.
 
Hvad skete der ellers?
Dele af Esbjerg Havn vil være lukket af, og der vil i perioden være amerikanske og britiske soldater i området omkring havnen til at bistå den videre transport af materiellet. Hjemmeværnet stiller fra dansk side mandskab til at stå for sikkerheden omkring havn​en og sikre en smidig og sikker losning af skibet og videre sendelse​​​​​​ af udstyret.
 
ARC Endurance er det andet ud af tre store transportskibe, som ankommer til Danmark i disse uger med amerikansk militærudstyr. Det er en del af en stor rotation, hvor USA udskifter materiel og mandskab fra én af deres store brigader i Østeuropa. Materiellet skal ikke sendes til Ukraine.
 
Formålet med Danmarks støtte er at yde værtsnationsstøtte (Host Nation Support), men det er også en øvelse i at bruge danske havne som springbræt for videre transport i Europa. Når havnene bliver testet på denne måde, kan også fremtidige operationer køre hurtigt og smidigt.

hns-5.jpg
hns-3.jpg
HJVFOTO-HNS-fredag-aug-2023-01.jpg

Fakta

​Host Nation Support betyder, at vi understøtter alliancepartnere under deres ophold i Danmark

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring