Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​

Samtræning - Hyperion 2023

Sjætte gennemførte årets anden sam-træning, Hyperion.
24 timers uddannelse og øvelse i observation i bymæssig bebyggelse for alle patruljedelinger i region øst.

23-04-2023

​​​​​​​​​​Beredskabsstyrelsen Hovedstaden lagde rammerne til årets anden sam-træning Hyperion. 

Sjætte stod for uddannelse og øvelse i observation i bebyggede områder for egne patruljer samt patruljer fra Nordsjælland og København. I løbet af det planlagte uddannelsesdøgn, blev der arbejdet ihærdigt med at etablere observationsstader i diverse bygninger og varevogne. Efterfølgende blev der øvet i at observere og melde via patruljens signalmidler.

Alle patruljer havde modtaget befalinger forud for samtræningen, og skulle selv gennemføre patruljens forberedelse forud sam-træningen. Ved ankomst blev der indledningsvis undervist i sam-træningens emner, og efterfølgende gav patruljeførerne deres forberedte befalinger. Herfra blev patruljerne indsat i ruinerne på beredskabsstyrelsens træningsområde, og gik i gang med at etablere poster. 

I løbet af de 24 timer, fik patruljerne prøvet flere løsninger, både i køretøjer og bygninger, og blev en masse erfaringer rigere.
Fakta

​Kompagniet Sjætte er overvågnings- og opklaringsenheden, der opstiller og uddanner patruljesoldater til indsættelse i hele Landsdelsregion Øst

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring