Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fem nye soldater til SSR - HJK 2013
De fem aspiranter står overfor oversergent Carsten Brøndum ved afslutningen af Optagelsesugen. Foto: Nikolaj Grøn

Fem nye soldater til SSR

[HJK] Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) byder velkommen til fem nye mand efter sidste uges afsluttende Optagelsesuge.

21-11-2013

Af Hjemmeværnskommandoen (HJK).

Søndag den 18. november sluttede efterårets optagelsesforløb til Hjemmeværnets nationale specialenhed SSR. Tilbage stod fem aspiranter som alle har gennemført det krævende forløb, der begyndte i august i år.

Chefen for SSR, premierløjtnant Aage Pinnerup, ser frem til det fortsatte samarbejde med dem fem soldater.

”Det er fem god mand, som vi kan byde velkommen i SSR. De skal nu i gang med deres egentlige patruljeuddannelse, og det næste år vil byde på forskellige udfordringer med uddannelse og øvelser, blandt andet med danske og udenlandske specialoperationsstyrker,” siger Aage Pinnerup.

Carsten Brøndum, der er kursusleder for Optagelsesforløbet til SSR, mener, at viljen hos de fem nye medlemmer har været afgørende for succes.

”Det har været et hold med godt sammenhold og fokus på målet. Kendetegnende for de fem nye soldater i SSR, er at de alle har taget en beslutning om at de VIL ind i SSR. De har haft motivationen og viljestyrken. Mange af dem, der er faldet fra har mere taget det som et eventyr, og er faldet fra, når det blev for hårdt. Der der jo altid folk, der må udgå undervejs på grund af skader. Og der er bestemt nogen af dem, som vi gerne vil se igen til næste år!”, siger Carsten Brøndum.

Man bliver vant til at det gør ondt
En af de nye patruljesoldater T.J. på 27 år fra Lemvig har været medlem af HVK Klosterheden i fem år og desuden aftjent værnepligt. Han fortæller om sine oplevelser:

”Der hvor jeg var tættest på at melde fra, var faktisk under den anden 20 km. march under Fortesten pga. manglende tilvænning til smerte i fødderne. Jeg havde IKKE trænet det før Fortesten, og det var en fejl! Man skal være stærk i ledbånd og knæ! Jeg synes, at holdet af aspiranter har været super, ærgerligt med dem der er faldet fra pga. skader! Jeg frygtede også at få skader, så jeg måtte udgå. Undervejs har jeg vrikket om og forstuvet foden, men så snørrede jeg støvlen hårdere og gik videre! Man bliver vant til, at det gør ondt. Det er ens egen tilgang til det og viljestyrken, der gør forskellen,” siger T.J. og fortsætter:

”Med SSR søgte jeg personlige udfordringer og at få flyttet grænser, og det er opfyldt! Man lærer sig selv at kende i pressede situationer. Jeg har fået testet min viljestyrke til det yderste, og det er superfedt, når man er igennem. Nu starter tjenesten for alvor!” 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring