Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kaptajn Nicolai Martinu (t.v) og premierløjtnant Aage Pinnerup. Foto: SSR

SSR: Chefskifte og nyt domicil

Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) får nyt domicil og ny chef.

12-09-2014
Af Hjemmeværnskommandoen

Sidste fredag i august kunne Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) officielt slå dørene op til sit nye domicil på Garderkasernen i Høvelte, og byde velkommen til venner og samarbejdspartnere fra blandt andet Hjemmeværnet, Forsvarets specialoperationsstyrker og øvrige dele af Forsvaret, Politiet og repræsentanter for udenlandske samarbejdspartnere.

Samtidig var det også anledning til at markere chefskiftet i SSR, idet premierløjtnant Aage Pinnerup kunne give stafetten videre til kaptajn Nicolai Martinu.

Afgående chef for SSR, premierløjtnant Aage Pinnerup bød gæsterne velkommen og berettede om de ideelle forhold, som enhedens stab og patruljer har fået på Garderkasernen, og om den store hjælp, som SSR har fået fra de involverede myndigheder, herunder ikke mindst Den Kongelige Livgarde og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.

Herefter gav han ordet til den tiltrædende chef, kaptajn Nicolai Martinu:

- Det, vi ser her i dag, er først og fremmest Aages ære, og det er Aage der skal have kredit for resultatet her i dag. Jeg ser frem til mit nye job, og jeg ser det som et privilegium at få lov at arbejde med dedikerede frivillige soldater. Jeg vil gøre mit til, at SSR fortsat er en relevant og efterspurgt enhed, der samtidig kan tilbyde et sammenhold og en tjeneste, man ikke finder mange andre steder.

Stort personligt engagement
Chefen for den Kongelige Livgarde, oberst Klavs Lawes, bød SSR velkommen ”inden for hegnet” på Garderkasernen i Høvelte og så frem til et fortsat godt samarbejde med enheden. Stabschefen for Totalforsvarsregion Sjælland, oberstløjtnant Bjarne Bladt, talte på vegne af regionschefen og roste bl.a. Aage for hans store personlige engagement som en markant drivkraft i enhedens fremdrift de seneste år, i både studie og udvikling såvel som i drift af og indsættelse af kompagniet.

Chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Stefan Neubauer Andersen, takkede Aage og SSR for indsatsen og understregede værdien i et forsat fremtidigt samarbejde.

– SSR leverer et bidrag til støtter for Frømandskorpset, som vi sætter stor pris på. Jeg ser frem til at fortsætte det gode og tætte samarbejde med SSR og til det fremtidige samarbejde med den nye chef.

I løbet af dagen var tæt på 70 gæster forbi for at ønske tillykke med det nye domicil og hilse på både den afgående og den tiltrædende chef.

Født ind i SSR
En særlig hilsen var fra Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler:

- I Hjemmeværnet er underafdelingschefen ham, der skal binde kompagniet sammen, og han skal sikre, at alle løser opgaverne og føler sig hjemme i kompagniet. Han skal være accepteret og respekteret af alle i underafdelingen.

Det er Aage Pinnerup, og han er jo nærmest født ind i SSR og har forstået at det at være kompagnichef er ikke noget, man er på deltid. Aage er stort set på ”døgnet rundt”, syv dage om ugen hele året rundt. Han har gjort det rigtig godt i mange år og jeg håber, at han fortsat vil bidrage i kompagniet.

Nu bliver han afløst af Nicolai Martinu, som skal fylde skoene efter Aage. Det bliver en meget stor opgave, men hvis der er nogen, som har forudsætningerne og gejsten er det Nicolai. Både på grund af hans baggrund som jæger, men også på grund af hans brede baggrund i Hæren, som har givet ham et godt netværk.

Hjemmeværnet skylder Aage Pinnerup stor tak for hans mangeårige virke for SSR og jeg håber han fortsætter i kompagniet med samme ildhu.

Fakta

Hjemmeværnets specialenhed indenfor informationsindhentning. Støtter løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, og skal bl.a. kunne støtte Forsvarets Specialoperationsstyrker.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring