Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fra SSR til Jægerkorpset. Foto: Jægerkorpset
”I begyndelsen var det nogle holdninger og værdier som professionalisme og ydmyghed, der sagtens kunne overføres fra SSR til Jægerkorpset,” siger Anders. Foto: Jægerkorpset

Fra SSR til Jægerkorpset

[HJK] To aktive medlemmer af Jægerkorpset har en baggrund i hjemmeværnets specialenhed SSR. Anders har været jæger siden 2007. Tjenesten i SSR gav ham overskud til at klare den krævende optagelse til Jægerkorpset.

30-01-2013


Af Kristian Helmer Jensen, Hjemmeværnskommandoen (HJK)


Det ene foregår i fritiden, og det andet er et fuldtidsarbejde – nogle gange med livet som indsats. Det kan forekomme, at der er langt fra hjemmeværnets specialenhed SSR til den ene af de to danske eliteenheder, Jægerkorpset.

Alligevel er der mange ligheder, og i skrivende stund er der to aktive medlemmer af Jægerkorpset med en fortid i SSR. 32-årige Anders blev medlem af hjemmeværnet og SSR i 2005, og i 2007 begyndte han på optagelsesforløbet til Jægerkorpset.
Tjenesten i SSR var god forberedelse til Jægerkorpset.

”Min motivation var helt i top. Jeg havde et godt indtryk af, hvad jobbet som jæger indebar, og jeg vidste, at det var det jeg ville. Jeg havde, inklusive optagelsesforløbet til SSR, brugt tre år på at forberede mig. Tjenesten i SSR gav mig de færdigheder, jeg ikke kunne opnå ved at træne selv/civilt,” siger Anders.

Overskud til Jægerkorpset
Helt konkret peger han på to specifikke færdigheder samt et kampsvømmerkursus som værdifuld erfaring.

”Tjenesten i SSR, specielt skydeuddannelse og patruljetjeneste gav mig et overskud under optagelsen til Jægerkorpset. At deltage på kampsvømmerkursus med de jægere, der netop havde bestået ”aspiranten”, og se at jeg næsten kunne måle sig med dem, viste mig, at mit mål var inden for rækkevidde. Den indsigt, jeg fik i jægernes dagligdag, under deltagelse på øvelser og kurser, hvor jægere og frømænd også deltog, gav mig et indblik i dagligdagen i en specialstyrke,” forklarer Anders, der dog også peger på betydelige forskelle mellem SSR og Jægerkorpset.

”Der er stor forskel på at være i en enhed, som gennemfører deres aktiviteter i fritiden og at arbejde med det på fuld tid. Nogle af opgaverne og rutinerne ligner dem i SSR, men der stilles langt større krav til mit virke i Jægerkorpset.” 

Læs samme artikel i Hjemmeværnsmagasinet nr.1, 2013


 

Læs også:

 - Jægerkorpset: SSR leverer varen 

 - SSR træner for alvor med de bedste 

 - General: Sublim støtte til specialoperationsstyrkerne

 - Ny samarbejdsaftale med specialoperationsstyrkerne

 - Night Hawk – en øvelse med mange specialer

 - SSR: Fritid for alvor  - om Protection Team uddannelse hos Jægerkorpset og PT-opgave i Irak 2007

 - ... 

Fakta

Om Anders: Aftjente værnepligt i 2000. Uddannet civilingeniør. I 2005 blev han optaget i hjemmeværnet og SSR, hvor han var sanitetsmand. Begyndte på optagelsesforløbet til Jægerkorpset i 2007.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring