Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

SSR-Uddannelsesdeling

​​SSR Uddannelsesdeling: Forberedende træning af kommende aspiranter

Vil du søge optagelse i SSR ? Så er det en god ide at træne målrette til det kommende Optagelsesforløb til SSR! 

Forløbet er krævende og man kommer ikke sovende igennem, uden basale militære færdigheder og uden at træne målrettet mod den første fase af Optagelsesforløbet til SSR: Testweekenden. 

For nogen kommende ansøger er løsningen at træne alene ved egen Hjemmeværnsenhed, for andre kan det være en fordel at træne målrettet sammen med andre kommende aspiranter frem mod det næste SSR Optagelsesforløb.

 

SSR Uddannelsesdelinger i både Øst- og Vestdanmark

For at forbedre kommende aspiranters muligheder for at gennemføre den indledende SSR Testweekend og dermed også det videre optagelsesforløb til SSR, har SSR oprettet to Uddannelsesdeling i henholdsvis Østdanmark og Vestdanmark. 

I Østdanmark er Uddannelsesdelingen placeret på Flyvestation Skalstrup ved Roskilde og i Vestdanmark er Uddannelsesdelinge placeret på Flyvestation Tirstrup ved Århus. 

Hvis du vil søge optagelse i SSR og træne med i en af Uddannelsesdelingerne i månederne frem mod næste SSR Testweekend, så skal du straks kontakte SSR på telefon 70 22 65 04 og samtidig sende en email til HVKSSR@HJV.DK (oplys navn, adresse, postnr/by, mobilnummer og evt. nuværende/tidligere enhed i Hjemmeværnet og/eller Forsvaret). ​

Hvis du ikke har gennemført værnepligt, en af forsvarets militære basisuddannelser (HBU, SBU, FBU) eller Hjemmeværnets Grunduddannelse ( Tidl. LPU 1-4 ), så vil SSR Uddannelsesdeling sammensætte en uddannelsesplan for dig. Hvis du ikke er medlem af Hjemmeværnet endnu, skal du blive det hurtigst muligt, også dette kan SSR Uddannelsesdeling hjælpe dig med. 


Hvad skal du træne frem mod SSR Testweekend ?

Kravene til aspiranten på SSR Testweekend er beskrevet kort her under Optagelse og på rekrutteringshjemmesiden www.ssr.dk - Det er vigtig at være opmærksom på at disse krav er de basale minimumskrav i starten af Optagelsesforløbet til SSR, og at kravene i det videre forløb skæres betydeligt. Udover de fysiske krav er det afgørende med gode færdigheder indenfor orientering med kort og kompas i mørke.  

Læs også artiklen Træn til Optagelse i SSR - om at træne selv til at bestå SSR Testweekend 

*** SE VIDEO OM SSR UDDANNELSESDELING her *** 


Kontakt SSR for at træne med SSR Uddannelsesdeling

Hvis du vil søge optagelse i SSR og træne med i en af Uddannelsesdelingerne frem mod næste SSR Testweekend, så skal du straks kontakte SSR på telefon 70 22 65 04 og samtidig sende en email til HVKSSR@HJV.DK (oplys navn, adresse, postnr/by, mobilnummer og evt. nuværende/tidligere enhed i Hjemmeværnet og/eller Forsvaret).  

Herefter vil du blive kontaktet af Delingsføreren ved den relevante SSR Uddannelsesdeling, og indkaldt til en personlig samtale med SSR og en træningstilstandsprøve, hvor du skal demonstrere at du er motiveret og fysisk trænbar i forhold til de grundlæggende fysiske krav på SSR Testweekend.Se også TV2 dokumentar-serien "Aspiranterne" i ni afsn​it fra 2012, om netop optagelsesforløbet til SSR:  https://play.tv2.dk/serie/aspiranterne-tv2 Foto: ​Aspiranterne på SSR Testweekend: Den første fase af Optagelsesforløbet til SSR. Foto: SSR

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring