Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

SSR har været på øvelse med specialkorpsene adskillige gange, bl. a. på Night Hawk 2012, hvor fotoet stammer fra.

Ny samarbejdsaftale med specialoperationsstyrkerne

[HJK] Jægerkorpset og Frømandskorpset kan fremover hente støtte fra SSR, Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, når de skal indsættes internationalt og nationalt.

22-02-2013


Af Christine Dahl, Hjemmeværnskommandoen (HJK).

”Aftalen er meget vigtig for SSR og patruljetjenesten i hjemmeværnet, og den cementerer det gode samarbejde, vi har med korpsene” lyder det fra en tilfreds generalmajor Finn Winkler, Chef for Hjemmeværnet. ”Aftalen betyder, at vi får nye muligheder for yderligere at forbedre kvaliteten af patruljetjenesten i hjemmeværnet, men jeg tror også, at de to specialkorps kan drage nytte af, at vi kan levere en bredere palet af støtte”

Fra den anden side af bordet er der da også tilfredshed at spore over den nye samarbejdsaftale.

”Både Jægerkorpset og Frømandskorpset har i mange år samarbejdet med SSR omkring uddannelse og øvelser. Med den nye aftale kan samarbejdet udbygges, og vi kan drage bedre fælles nytte af de kompetencer, som SSR har, i både styrkeindsættelser og styrkeproduktion”, siger kommandørkaptajn Mogens Christens, der er chef for Forsvarskommandoens Special Operations Element.

Høje politiske forventninger
Specialoperationsstyrkerne er en højt specialiseret, men begrænset ressource for forsvaret, og med kompleksiteten og omfanget af opgaverne gennem de seneste år, har der været øgede krav til dem. Det seneste forlig har fastholdt de høje politiske forventninger.

”Forsvarets kapacitet til specialoperationer er et markant islæt i den nye forsvarsaftale. Aftalen sigter på at gøre kapaciteten helstøbt, hvilket betyder, at vores special operations task groups er klar og virker, når vi skal bruge dem”, fortæller kommandørkaptajn Mogens Christens og fortsætter: ”Aftalen sigter også på at styrke og øge kapaciteten, og her forventer vi, at samarbejdet med SSR vil bidrage til netop dette”. 


 


 


 


 

---- indsat til generel information ----

Baggrund om samarbejde med Jægerkorpset og Frømandskorpset

 
SSR er Hjemmeværnets nationale specialeenhed, der blandt andet skal kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker (Jægerkorpset og Frømandskorpset) med stabspersonel og patruljer, også internationalt.

 
Samarbejdet blev formelt set formaliseret med den første samarbejdsaftale i 2008, og igen i den ny samarbejdsaftale i slutningen af 2012.

 
Øvelse Night Hawk er Jægerkorpsets årligt tilbagevendende mulitinationale øvelse for specialoperationsstyrker og enablers. Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) har deltaget fast siden 2007, som støtte for danske og udenlandske specialoperationsstyrker.  

 
Læs flere artikler om samarbejde med Jægerkorpset og Frømandskorpset:

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
----

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring