Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Samling af de to delinger fra Haderslev Syd og Vejen.

Golden Griffin 2015

Golden Griffen 2015
HVK Vejen var sat på at yde støtte til Haderslev Syd på Bæk Skov radaren, som er en del af Skrydstrup.
Flere måneders planlægning skulle munde ud i at vi skulle stille to grupper og være behjælpelig med en bevogtning af denne.

05-10-2015
Af Kompagnichef KN Asbjørn Runge HVK Vejen.
 
Lørdag Morgen kl. 0800 startede dog lidt anerledes end vi havde sat os op til, da vi blev bedt om fra distriktets side at stille kl 0800 ved Hammerslev skole for at lave en sammenarbejdsøvelse med 12 amerikanske soldater.
Øvelsen der skulle gennemføres var en en lille bevogtning af skolen og hallen i Hammerslev.
Oven i var der støtte til civilister b.la en fødende kvinde i en bil.
 
 
Tilgangen var meget løsningsorienteret og den komplicerende tilførsel af de udenlandske soldater, der ikke kender de danske tilsvarende, blev løst til UG. Man fik meget læring og erfaring fra hinanden.
 
 
Da kl var 1400 blev der udvekslet mærker og email adresser for senere at tilsende billeder fra øvelsen.
Så gik turen til den opgave vi var sat på at yde i weekenden nemlig til Bæk skov radaren for at hjælpe Haderslev syd i deres opgave der.
DF for HVK VJN Rasmus viste stor initiativ og løste opgaven sammen med DF fra HVK HADS Peder med stor bravur gennem resten af øvelsen, som foregik helt indtil søndag formiddag.
Indspiller kompagniet var Kongeåen som kom med mange sjove indspil til bevogtningen og gav nogle udfordringer som var super goe.
Gennem natten til søndag havde vi flere gange en fornemmelse af der var nogle tæt på hegnet og valgte at skyde lys op fra en signal pistol - dette endte desværre med at der gik ild i en lille bunke halm som lå på en af de omkring liggende marker. Kun ved hurtig insats af Jonas og Kent fra Vejen fik man begrænset ilden - da de stormede ud over markerne med pulverslukker og fik bekæmpet flammerne
Dog kom brandvæsnet lige forbi og fik kontrolleret om der skulle ulme nogle gløder.
Sent søndag morgen indsatte fjenden et angreb på objektet - de blev dog afvist af den samlende styrke fra Haderslev syd og Vejen.
Alt i alt et rigtig godt sammen arbejde mellem de to kompagnier hele vejen igennem - dog fandt vi der var nogle ting der skulle justeres undervejs og efterfølgende. Det er jo derfor vi øver.
Tak for en god weekend.
 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring