Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kompagnichef Asbjørn gav en hel del ros.

Nytårs parolen 2016 HVK Vejen

For første gang afholdte HVK Vejen nytårsparole – mange af de ældre medlemmer vi har kunne ikke huske det var sket før. Vi gav hinanden håndslag på at dette var en tradition der skulle plejes fremadrettet.

17-01-2016
41 Deltagere deltog og hørte Kompagnichef Kaptajn Asbjørn ” Asse ” Runge forklare lidt om tiden siden d 1 august 2015 hvor han blev indsat og til dags dato – hvad han havde gjort for at kompagniet kunne komme ud af den skygge den har lagt i før dette.

” Jeg gjorde simpelthen det jeg tog det hele til mig – ikke at jeg ikke stolede på dem der skulle arbejde i nøglestillingerne – men ville have styr på at folk havde det ” 

Hans mål var at vi d 20 OKT 2015 skulle godkendes som et tilfredsstillende kompagni og havde styr på vores ting. Det skete også. Siden har vi kun løftet det mere og mere. 

Siden d 1 august har vi modtaget 12 ansøgere – 4 af dem er kommet ind – 1 afslag – pt er der 3 samtaler der skal gennemføres indenfor kort tid.

Så vi alt i alt kommer op på 15 ansøgninger siden 1 august 15 og til dato. Der er run mod vores kompagni, som er meget glædeligt.

Det har været spændende at være chef for HVK Vejen i sidste halvdel af 2015 – den fremgang mange af vores medlemmer har givet og den ros vi får rundt omkring giver os alle en følelse af vi har gang i det rigtige.

Vi har været en del af indsættelsen i Søgaard ved AKPen og den indsættelse har vi løst til UG samt haft en del andet og se til.

HDSSJ – OPU03 KN Anders Bjerre fra distriktet var inviteret med og gav hans bud på 2016 og roste i store vendinger HVK Vejen for deres iver i sidste halvdel af 2015. Samt at han allerede nu glædede sig til at følge og støtte os fremadrettet i 2016 – med den udvikling vi har gennemgået som kompagni.

2016

Chefen fortsatte : 

Det nye år bliver spændende – i den kommende uge har over 20 medlemmer fra kompagniet meldt sig til et førstehjælps kursus – godt gået. Senere på året vil der blive gennemført endnu et kursus for HVK Vejen’s medlemmer så vi kan få så mange igennem førstehjælpen som overhovedet muligt.

I starten af februar måned skal vi se om vi har fået styr på vores stab og KDOGRP – da vi skal i Hærens taktiske træner ( HTR ) – noget chefen ser meget frem til.

Vi vil hen over året deltage i et par aktiviteter sammen med andre kompagnier så der er grobund for et godt sammenarbejde på det uddannelsesmæssige oven i. 

Men stadig løfte det internt i kompagniet, så vi kan blive bedre og stærkere.

Til Landsøvelsen 3-5 JUNI 2016 omkring 3-kants området er vi af HDSSJ blevet udset til at være et af de kompagnier der skal stå forrest. Igen noget vi ser meget frem til at kunne løfte.

Pt vidste Chefen ikke meget om det men kunne oplyse at vi skal til området omkring Haderslev.

Han forventer at så mange så muligt deltager på hele øvelsen  – om søndagen d 5 JUNI – sluttes det hele af med den største parade i Hjemmeværnet i nyere tid, hvor man håber på Kongehusets deltagelse.

Efteråret er planlagt – men kan oplyse at den sidste weekend i OKT 2016, hvor der skulle have været en distrikts øvelse – denne er aflyst, da man ligger det hele på Landsøvelsen – sidst i OKT vil man ligge et multi uddannelses weekend ( MUW ).

Chefen vil gøre alt for at dette kommer op og stå – da han mente at dette er et godt sted at få sin uddannelse samt pleje de gode venskaber man har rundt omkring med andre medlemmer af HJV i distriktet.

 

Årets pokaler

Årets skytte blev Kommandobefalingsmanden Kenneth B. Pedersen – han havde tidligere i 2015 skudt sig til sølv på gevær.

 
 
 

Årets mest fremmødte på skydebanen var GF fra 1BEVDEL Per Jeppesen

Årets HJV mand blev også Per Jeppesen.

 
 
 

Stort tillykke til jer begge to – der var vidst ingen der var i tvivl om at det var jer der var de rigtige – men mon ikke der ventes en del konkurrence i 2016 fra kompagniets medlemmer.

 

Tak for en go tid.

KC takkede for en go tid og den velkomst han og hans kone Inge har fået i kompagniet – de venskaber der er blevet knyttet.

Og ikke mindst for den store velvilje og vedholdenhed som er blevet løftet internt i kompagniet.

Mange giver KC ros – men som han siger det er kompagniets medlemmer der har løftet det i fællesskab.

Fordi de vil have et godt sted at gå til hjemmeværnet.

Dagen blev afsluttet med godt mad og opvisning fra kompagniets hunde – hvor der blev gnasket i en hel del medlemmer som ville tage udfordringen.

 
 
 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring