Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En Soldat med stor erfaring.

Et stor hjemmeværns hjerte banker i denne mand.

Navnet er Søren, alder 80 år – Blev soldat i Høvelte i en alder af 18 år i 1953  og var der indtil han meldte sig ind i Hjemmeværnet i  1966.

27-01-2016
Af Kompagnichef KN Asbjørn Runge HVK Vejen.

I år har Søren været med af hjemmeværnet i 50 år og har virket som NK/UAFD og KC samt en del andre stillinger.
Som Kompagnichef til Søren plejer jeg at sige det er ingen sag at være chef for Vejen. Søren har gennem hans iver sidste år brugt omkring 270 timer i tjenesten. Søren er en del af det korps vi har i HVK Vejen som kan støtte vores Politikompagnier da han har PO FUNK kurset.

Han har været indsat en del gange med trafik reguleringer og andre indsættelser.
Som mange ved er der pt. indsat medlemmer ved en AKP i Søgaard lejren - der har Søren deltaget på 3 vagter med minimum søvn.
Søren er simpelthen ikke til at holde tilbage - i sidste weekend viste han at selvom man er oppe i alderen kan man sagtens stadig - han gennemførte den 28 timer førstehjælps uddannelse med bravur, han tjente 83 point som var nok til Bronze og i hans alder er det måske en større indsats. Men jeg tror det ikke med den gåpåmod den mand viser.
Nu er det ikke sådan at han tænker på at ligge hjemmeværnet på hylden - han er still going strong.
Han er et af de bærende krafter i vores 2 bevogtningsdeling som er tilhørende i Møllehuset i Jels
Han er et stort samlingspunkt og vellidt af vores medlemmer i HVK Vejen - ung som ældre.

Søren har undervist på delingsføreruddannelser og et hav af andre kurser gennem hans tid som hjemmeværns soldat. Og er et kendt ansigt i hele HDSSJ område.

Da en tidligere distriktschef Pripp kom på rundtur i HDSSJ område kom han også til Møllehuset i Jels.
Søren fortæller " Vi havde besøg af den daværende distriktschef Pripp og da Pripp sagde til mig - Søren hvis jeg fejler som chef er dette din skyld. Jeg kiggede underligt på ham og spurgte. Hvorfor dog dette.  Pripp svarede - Jo du var jo min lærer på delingsfører uddannelsen da jeg var medlem af hjemmeværnet.- Det grinede vi meget af. "

Søren er tidligere skolelærer og vi i HVK Vejen er alle stolte over at have Søren som en støtte og stadig med stor styrke internt i kompagniet. Han giver tit gode råd.
Der findes heller ikke den uddannelse Søren ikke har gennemgået i sine 50 år som hjemmeværnssoldat.

Tak for din store indsats Søren - du er beviset på de unge "bare " kan komme i gang. Især efter sidste weekends kursus med førstehjælp. hvor du som sagt tog Bronzemærket med 83 point.
Du har også virket i rigtig mange år som rådsmedlem. Dette vil vi alle også gerne takke dig for. Dette har du dog trukket dig fra.

Jeg som din chef er stolt over at være en del af dit hjemmeværn. Og over at have dig i Hjemmeværnskompagni Vejen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring