Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

2 af HVK Vejen's veteraner viser vejen.

Stormflod

Hjemmeværns kompagni Vejen indsat mod århundredes stormflod.

04-01-2017
​Kompagniet er indsat og støtter det lokale beredskab omkring Haderslev - Kompagniet har haft folk på opgave siden kl 1100 og flere og flere hopper i uniformen fra Hjemmeværns kompagni Vejen for at støtte.
Vi arbejder alle hårdt på at sikre beboelse og andet i samarbejde med vores samarbejdspartner fra andre kompagnier fra det syd og sønderjyske.
Her ses Poul og Arne to af vores veteraner som nedsætte sandbaljer.
De to veteraner har tilsammen brugt over 1000 timer i 2016 for samfundet og er allerede i gang igen her i 2017 for os alle sammen.
Der er udsendt en national krise beredskab og vi opfordre alle til at lytte til de lokale myndigheder for deres område. Og ikke dukke op som turist for at se på områderne da det kan være livsfarlig.
Vigtigt at lytte til personer der står på vagt ved områderne.

Allerede kl 1000 d 4 JAN blev kompagniet
bedt om at finde folk til indsættelse mhb. på hjælp til at oprette kystbeskyttelse i området ved Hejsager Strand i nærheden af Haderslev.
Kompagniets ældre del stillede indenfor 2 timer på en krævende opgave. Hen over eftermiddagen og her til aften har vi alt i alt haft 20 medlemmer på opgaverne.
Kompagnichef Asbjørn Runge styrede indsættelsen for at finde folk i starten af dagen - indtil 2 af kompagniet delingsfører kunne overtage og i værksætte yderligere tiltag for at finde folkene og få dem indsat.
Vi er glade for at så mange ønsker at deltage for at sikre samfundets ejendele og yde støtte til alle dem der har brug for det.
Rosen skal også sendes videre til alle vores kollegaer i Hjemmeværnet som er en del af den kæmpe opgave det er. Men også tak til beredskabet. Vi er et samfund som kan og vil arbejde sammen mod den slags elementer som vi ikke selv er herre over.
I skrivende stund kl 2130 er vi stadig i gang i området ved Haderslev og forventer at være der til alt er overstået, Kulden er også trukket ned over landet så det er en drøj omgang for alle der kæmper mod elementerne.


Fakta

Hjemmeværnskompagni Vejen indsat mod stormfold 4 januar 2017
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring