Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Flydespærringerne rulles op på en tromle, så Søværnet kan transportere dem videre til rensning.

Udlagte flydespærringer i Fredericia Havn bjerget

De flydespærringer, som Marinehjemmeværnet i Fredericia har lagt ud i forbindelse med storbranden, blev fredag bjerget. Marinehjemmeværnet, Søværnet og Fredericia Brandvæsen samarbejdede om opgaven.

20-02-2016
Tekst og foto: Jess Abrahamsen
 
Fredag blev dagen, hvor de 360 meter flydespærringerne, som Marinehjemmeværnet har lagt ud i Møllebugt Havn, igen skulle bjerges efter at have ligget i havnen siden 4. februar.
 
Fem frivillige fra Marinehjemmeværnet, Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Korsør, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Fredericia Brandvæsen brugte dagen på at få bjerget de 360 meter flydespærring.
 
Spærringerne skal nu renses
Til trods for, at flydespærringerne først blev lagt ud, efter branden var slukket den 4. februar om eftermiddagen, så var de fedtet ind i palmeolie og skal nu renses, før de igen kan komme om bord på Marinehjemmeværnets fartøj MHV 909 SPEDITØREN, som er hjemmehørende i Fredericia.
 
Flydespærringerne er nu på vej til at blive renset, inden de igen kan rulles op på deres to tromler og igen placeres på MHV 909 SPEDITØREN.
 
Se flere billeder herunder:
 
Marinehjemmeværnets gummibåd og flydespærringen i vandet

Fredericia Brandvæsen ruller op på tromler

De plameolieindsmurte flydespærringer har fanget meget skidt

Spærringerne langs kajenHjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring