Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et veloverstået udfordrende og lærerigt PO FUNK kursus

Jeg er netop hjemvendt fra ovenstående spændende kursus på Christiansminde med rygsækken fuld af ny viden. Her følger et lille indblik i hvad kurset bød på.

14-03-2017

Af Christian Comlossy

”Før man kan gå må man kravle” indledte ledende instruktør kurset med. Det bevirkede at vi brugte hele fredag aften på teoritisk undervisning, herunder Straffelovens paragraf 13 (Nødværge), paragraf 14 (Nødret), paragraf 119 (Vold mod tjenestemand), paragraf 121 (Fornærmelig tiltale), samt Retsplejelovens paragraf 755 og 758 omhandlende hhv anholdelse og visitation, og sluttelig enkelte nedslag i Færdselsloven. Vi kom også omkring emner som magtanvendelse, forhold overfor pressen, konflikt optrapning og –håndtering. Efter en kort pause kørte vi på med bistand til poltiet ifbm. større ulykker og katastrofer, afspærringsformer, varsling og evakuering, observation af objekt, signalementsbeskrivelse, og sluttelig undervisning i SINE terminalen.
Lørdag stod i færdselsreguleringens tegn. I 3 hold kørte vi turnus i forskellige lyskryds i Frederikssund det meste af dagen. Det var for nogle af os skræmmende at stille os ud i et meget befærdet lyskryds og regulere færdslen herfra, men tørtræning på Christiansminde, samt dygtige instrøktører gjorde det hurtigt til en lej. Vel hjemme igen fik vi en gennemgang af en af politiets patruljevogne og indholdet heri. Et par tryk på knappen til de blå blik blev det selvfølgelig også til.
Søndag var store testdag. Her skulle vi vise at vi havde hørt godt efter de to foregående dage. Igen inddelt i hold af 6 kørte vi rund i landskabet ved Christiansminde, mens vi spændt afventede opkald fra politiets vagtcentral over vores udleverede SINE terminaler. Når en opgave var løst, f.eks. eftersøgning af person i skov, kontrol og afspærring af mistænkeligt køretøj, eller håndtering af indbrud, var der breafing af instruktør og de dygtige figuranter, før næste opgave kom over radioen. I alt 6 opgaver ventede hvert hold dagen igennem, og udfaldet af hver eneste opgave viste sig at være vidt forskellig alt efter hvilken tilgang grupperne havde til opgaven. En enkelt gruppe var således ude i mere fysisk kontakt og efterfølgende anholdelse af langt flere mistænkelige personer, end en anden gruppe som blot nøjes med at tilbageholde selv samme personer, da førstnævnte gruppe havde anlagt en mere aggresiv tilgang. 
Alt i alt et udfordrende og lærerigt kursus hvor der var plads til alle, og hvor alle deltagere ser frem til at komme hjem i vores respektive kompanier og træne ovenstående til hudløshed.   
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring