Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Og der blev blæst, blæst og trykket

Lørdag den 28. februar 2017 deltog et større antal friske HJV folk fra POHVK-ROS i et 6 timers kursus i ”Værnsfælles vedligeholdelse i førstehjælp” på hjemmeværnsgården i Roskilde.

30-01-2017
Af KDODF Thor L. Petersen-Poulsen
 
Til at varetage instruktøropgaven havde vi fået fat i Steen Henriksen (NK/ NFHVK KBG) samt René Mouritzen fra HVF244.
 
Kurset bød på genopfriskning af kendt stof, men et par af os måtte alligevel sande, at et par små opdateringer og ændringer i procedurer i høj grad retfærdiggjorde deltagelsen.
 
Efter en teoretisk genopfriskning, blev der lagt hårdt fra start, med bl.a. praktisk træning og brug af de 4 hovedpunkter og A-B-C princippet, efterfulgt af Hjerte-Lunge-Redning (HLR), både med og uden Automatisk Ekstern Defibrillator (AED)….. og mange andre spændende ting.
 
Kurset startede klokken 8 og sluttede klokken 16, og selv om det var tidligt på en lørdag, hvor mange gerne lige tager en time ekstra under dynen, så var det absolut værd at stå op til. Som sædvanlig var forplejningen i top, og der var således både morgenmad og frokost i form af smørrebrød.
 
Instruktørerne ydede en fremragende indsats, men værd at bemærke er også det engagement, som alle deltagerne, som sædvanligt, udviste. Det kan varmt
anbefales, at deltage i sådanne aktiviteter.
 
Jeg kan i øvrigt også varmt anbefale, at man deltager i det igangværende brevskolekursus: H8191/ Krise-og katastrofepsykologi, som kompagniet for øjeblikket afholder som studiekreds hver onsdag. Der har været stor interesse for dette kursus, som afholdes af KC og NK. Jeg er næsten sikker på at de gerne giver et ”ekstranummer” - for de af jer, som af den ene eller anden grund ikke har haft mulighed for at deltage.   
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring