Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Politihjemmeværnet indsat under voldsom brand i Havdrup

Den 23. maj, kl. 21.30, modtog 112 en anmeldelse om brand i et rækkehus på Kildemarken i Havdrup. Politihjemmeværnskompagni Roskilde blev efterfølgende rekvireret til afspærring af brandstedet.

25-05-2014
 
Den 23. maj, kl. 21.30, modtog 112 en anmeldelse om brand i et rækkehus i Kildemarken i Havdrup.
 
Alle beboerne var ude af rækkehuset, da politiet ankom til stedet, men det brændte fortsat kraftigt.
 
Branden opstod i et af husenes køkkener, hvor en datter og hendes kæreste, som netop var hjemvendt, opdagede at der var ild i køkkenet. Efter at kærsten forgæves forsøgte at slukke branden med en brandslukker, måtte han ringe 112.
 
Branden spredte sig hurtig til yderligere tre rækkehuse, der blev så skadet af branden, at beboerne i tre af de fire berørte huse måtte genhuses.
 
I alt 35 brandfolk fra Solrød og Greve brandvæsen kæmpede forgæves for at redde de tre overtændte rækkehusene. De udbrændte totalt, mens det lykkedes for brandvæsnet at redde de to øvrige huse i beboelsesrækken. Heldigvis kom ingen mennesker kom til skade ved branden.
 
Kl. 23:46 Alarmerede vagthavende ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland Politihjemmeværnskompagni Roskilde. Opgaven lød på at oprette en afspærring af brandstedet frem til næste morgen, hvor politiets teknikker ville ankomme til brandstedet.
 
Mindre end en time efter kompagniet blev alarmeret, var de første folk ankommet til brandstedet, hvor politiets indsatsleder efter en grundig gennemgang overdrog afspærringen til os. Opgaven varede frem til næste formiddag, hvor opgaven og brandstedet igen blev overdraget til politiet.

Tak til alle, også til vores frivillige forsyningselement samt Infanterikompagni Køge Bugt, som deltog i en fin løsning og afslutning af opgaven.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring