Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stabsgokker på skydebanen

Lad os holde fordommen i live: En ‘Stabsgokke’ kan sgu da ikke bruge et gevær uden at være mere farlig for sine venner end sine fjender.

Og jo mere han/hun får på skulderen, jo farligere bliver det - er det ikke rigtigt?!?

03-08-2018
En stille sommeraften tidlig i august, hvor fuglene synger, solen bager og ikke en vind rører sig, står en flok soldater og venter afslappet lænet op ad et køretøj. Ingen stress og ingen jag. Pludselig lyder en række skud, og lugten af det tørre græs, der kildrer i næsen, blander sig med lugten af brændt krudt, fra den skydning der er begyndt.
 
Vi er nu kommet forbi sommerferien, og sæsonen for træning og uddannelse er startet. Vi har slappet og nydt den fantastiske sommer, men af erkender nu også, at skoler, virksomheder og institutioner igen starter hjulene og al aktivitet går i gang. Hermed starter kompagniet også sine aktiviteter igen og vi starter på skydebanen.

 

 

 
 

Me​n kan og skal ‘stabsgokker’ overhovedet kunne betjene et våben og ramme?  

JA SGU!!! En soldat, der ikke kan betjene et våben og ramme med det, skal alvorligt overveje hvad der skal til for at få den færdighed, da man ellers må se i øjnene, at man ikke lever op til et af Hjemmeværnets helt grundlæggende krav til at være aktiv soldat. Så er det lige meget om du er forsyningshjælper eller patruljefører - det mindste krav skal bestås.
 
Det har seks medlemmer fra stabskompagniet heldigvis forstået, og er taget med til sæsonens første aktivitet for netop at demonstrerer kunnen - men også for at lære og rette til, hvis noget skal være bedre.
 
Hvis man ikke kan sin våbenbetjening- og sikkerhed, så kan man være til stor fare for sine kollegaer. Det er en af de helt grundlæggende årsager til, at vi på skydbanen årligt skal demonstrere korrekt våbenbetjening og skal vise, at vi behersker at ramme de rigtige mål. En af de første udfordringer er selvfølgelig, at få soldaten frem på skydebanen - det er desværre her slendrian begynder. “Man glemmer” hvor vigtigt det er uanset om man netop er patruljefører eller til dagligt administrerer med kuglepen og papir.

 
​En opfordring: prik din nærmeste hjemmeværnskollega på skulderen og spørg, hvornår han/hun sidst har gennemført kontrolskydning. 

 
Når han/hun bliver helt bleg og svedig ved at skulle svare, så inviterer du pågældende med på skydebanen næste gang muligheden er der, så vi sikrere det høje niveau, resten af Forsvaret forventer vi har.

Du finder mulighederne for at komme på skydebanen - klik her​ - (bag login).


 
 
 
 

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring