Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Flagdag 5. september 2016 ved Viborg Domkirke.

Flagdag i Viborg 2016

Traditionen tro afholdes der hvert år Danmarks nationale flagdag for og hædre de mange udsendte, veteraner og de som mistede livet i verdens brændpunkter. Dette fejres over hele Danmark i alle større byer.

06-09-2016
Stabskompagniet havde fået en opgave fra distriktet om der var nogle m/k er der var villig til og være fanekommando med distriktets fane i Viborg Domkirke. 
Ellen Lisby og undertegnede Carsten Østergård meldte ud, at det kunne vi godt byde ind med. Så vi mødtes i Viborg uden for Domkirken klokken 17.00 og kort efter ankom der en hel del fra de forskellige soldaterforeninger, Flyverhjemmeværnet og Tjele-Bjerringbro. 
Vi blev budt op i konfirmandstuen til en sandwish og en øl/vand. Jesper Milling fra Danmarks samfundet bød velkommen og han gennemgik programmet for aftenen og der blev lavet en "generalprøve" på hvorledes de enkelte faner skulle stå uden for kirken, indenfor i kirken og oppe i Margrethehaven. Det klappede så nogenlunde og med lidt hiv og træk gik det fint nok.

Så var der selve den kirkelige handling. Det var meget højtidlig med alle fanerne, soldater, pårørende og andet godtfolk var samlet til en meget hyggelig aften. Præsten som holdt selve den kirkelig handling var fra Søværnet. Mener det var søværnets orlogsprovst.

Efter det i kirken marcherede vi alle fanebære op i selve Margrethehaven hvor der var sang og taler. Efter det, var der en uformel reception i menighedshuset ved siden af Domkirken.

Det var en rigtig dejlig aften i selskab med så mange veteraner, soldater, pårørende og andre indbudte gæster.


/Forfattet af Carsten Østergaard

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring