Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Lemvig 11-01-15
Lemvig søndag den 11-01-15. Foto : Ukendt

STHVK-MVJ indsat ved Lemvig

”Vandstanden forventes at ramme to meter i Lemvig søndag, hvilket kan være ny rekord.” sådan lød det i medierne lørdag den 10. januar 2015. Ganske som forventet gav tvillingstormen Dagmar og Egon, store udfordringer i det midt og vestjyske.

13-01-2015
 SG Ole Kristensen, TBM FSGRP, er ude og kontrollere vadedybten inden han sender sine folk i FIK'en over. 

​​8 mand blev indsat fra STHVK-MVJ, opgaven gik på at stå i beredskab til evakuering af borger i HDD-MVJ´s område. 4 stk. FIK (Fleksibel Indsats Køretøj) blev hastig klargjort. Mindre end 1,5 time efter alarmeringen kom, ​satte de 2 første FIK’er med 4 mand kursen mod Lemvig. Her skulle de indgår i beredskabet på Falck stationen. De sidste 4 mand gik i beredskab på Roslevhuse, hvor ventetiden blev brugt på gennemgang af FIK’en samt forsyningsopgaver. 

 

Efter nogle timer stillede forplejningsgruppen, og begyndte at tilberede lidt føde til gutterne. I en situation som denne er det kun en ret som virker rigtig, nemlig kartoffel/porre suppe som vores bedstemødre lavede den, så da gruppen fra Lemvig ankom hjem til Roslevhuse igen, stod der dejlig varm suppe klar.

 
 
 

Kartoffelporresuppe

Der blev heldigvis ikke brug for STHVK-MVJ’s assistanse, men vi viste at når det gælder stiller vi op, og er klar til give en ekstra skalle. 

​​​

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring