Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Søndag inden afgang, blev staben samlet til et gruppebillede.

Weekend samling for den frivillige stab

I weekenden den 24. - 25. september var den frivillige stab samlet for første gang siden John Brunsborg har overtaget roret som chef.

05-10-2016

Det er ikke så tit at den frivillige stab ved distrikt Midt og Vestjylland mødes fysisk. Ofte bliver planlægningsopgaver løst hjemmefra eller via skype.​ I weekenden den 24. - 25. september var staben så samlet for første gang siden John Brunsborg har overtaget roret som chef for den frivillige stab. Efter overtagelsen har chefen haft travlt med at hverve nye medlemmer til staben, som af distriktet har fået en del opgaver der skal løses allerede fra efteråret i år.

På baggrund af alle opgaverne, var det vigtigt allerede nu at få sat ansigter på de mange nye, samt vores feltpræst Mariann Dyhrberg Christensen. Det var også vigtigt at få identificeret hvilke kompetencer vi hver i sær har og hvad det er der motiverer os, så vi kan spille hinanden gode. Til at hjælpe med det, havde Pia Goul (FO2) og John, sat os til at identificere hvilke militære og civile kompetencer vi har, som kunne være relevante i forbindelse med vores samarbejde. Hvilket viste sig mere kompliceret end som så, i hvert fald for undertegnede.


De senere år har signaltjenesten været nedprioriteret, bl.a. fordi der ikke har været en SGO, men nu har staben fået en ny signalofficer. Peter Schøler, har sagt ja til at tage denne post, og der er allerede landet en del opgaver i hans turban. Staben har desuden fået tilgang af en transportofficer mere (TO2) (Lars Frederiksen), samt en efterretningsofficer (EO2) mere (Henrik Kjærgaard Jensen).

Formålet med weekenden var derfor både at fordele de opgaver som distriktet har givet os, samt at identificere andre afledte opgaver, herunder opgaver vi selv har defineret. Det blev til en del opgaver. Der skulle selvfølgelig også socialiseres lidt, så en guidet tur på Hanstholm Bunker Museum var også indlagt. Forplejningsgruppen fra STHVK var også med, og sørgede for en fantastisk forplejning hele weekenden.

Nogle steder vil man måske ikke helt vide, hvad man laver i den frivillige stab, og andre ved måske slet ikke at der findes en frivillig stab.

Den frivillige stab understøtter både distriktets faste stab, altså de fastansatte, samt alle kompagniledelserne. Vi har derfor både opgaver der retter sig direkte mod kompagnierne, men også opgaver for distriktet, som måske ikke er så synlige ude ved kompagnierne.

Den frivillige stab har af distriktet fået til opgave at gennemføre taktisk træner for alle kompagnier i løbet af perioden 2017-2019. Vi skal planlægge, og deltage i gennemførelse af distriktets føringsuddannelse. Vi planlægger distriktets øvelser. Vi reviderer alle distriktets O planer, samt en hel del andre ting.

Ønsker du at vide mere omkring arbejdet i den frivillige distriktsstab, er du altid velkommen til at kontakte os.

Ulrich Brøsted Olsen
EO 1, kaptajn den frivillige stab

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring