Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Pumpeantenne blev måske ikke helt efter reglerne sat op - bundet til en container.

Mistænkelige personer ved Roslevhuse

1. Situation:
a. Modstanderen: Der har været observeret mistænkelige personer i området omkring Skive Kaserne og Roslevhuse, samt forsøg på tyveri ved JDR (Jyske Dragon Regiment) i Holstebro.

14-06-2017
Sådan lød det kl. 1830 til mandagens kompagni- og uddannelsesaften for førerne i Stabskompagniet, da der var befalingsudgivelse. Heldigvis var det kun opstarten til en øvelse, og altså IKKE virkelighed.

Førerne fik en 5-punkts befaling og gik straks igang med at udtænke løsninger til deres specifikke opgave, hvorefter de skulle lave deres egne befalinger. Kompagniets opgave var at bevogte det vestlige område af Roslevhuse med henblik på at forhindre tyveri, samt registrere personel med adgang til Kompagnibygningen.
Mens førerne knoklede fik resten af kompagniet en status og opdatering på kompagniet og optakten til kommende aktiviteter.

Kl. 1900 marcherede kompagniet ned til førerne og de afgik til de respektive delinger.
Herefter var der befalingsudgivelse i delingerne.

Stabsdelingen skulle oprette kommandostationen med felttelefoner til adgangskontrolposten og kommandokontor, samt SPR med effektforstærker til patrulje.
Kommandodelingen skulle oprette kommandokontor og registrere ind- og udpassage fra kompagnibygningen.
Logistikdelingen skulle oprette adgangskontrol og patrulje.

Der blev arbejdet med en ihærdighed der som KC er helt fantastisk at se og alle nåede i mål med de stillede opgaver på de få timer vi havde til rådighed.
Bevogtning.jpgOle og Morten - stativ til felttelefon.jpg
Der flyttes hegn og paller til AKP.                       Hvordan er det lige den skal vende?
Jauert felttelefon.jpgBørge stativ til felttelefon.jpg
Det kribler i fingrene når man arbejder med det ældre grej. 

For at vi løser opgaverne ens fra gang til gang og vi ikke glemmer noget, er vi i Stabskompagniet igang med at udarbejde SOP - Standard Operating Procedure og pakkelister for vores opgaver, så førerne fik også opgaven med at nedskrive SOP, for netop deres opgave denne aften. 

Efter endex kl. 2030 og efterfølgende nedpakning, oprydning og aflevering af materiel, var grillen tændt og der kunne nydes en pølse med brød under den efterfølgende hygge.

Tak for en god aften! / KC

Fakta

Der er kompagni- og uddannelsesaften i Stabskompagniet den første mandag i hver måned - med forbehold for ferier, helligdage osv.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring