Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

vagt Søgaardlejren 2015

Kompagniet støtter politiet med bevogtning af Søgaardlejren

20-12-2015

Søndag den 13. december 2015 kl 2000 overtog Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland vagten i Søgård som støtte til kollegaerne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland.

Grunden til at Hjemmeværnet bevogter teltlejren i Søgaard er, at politiet har bedt om støtte til opgaven. En vagt strækker sig over 24 timer. Vagten består af 4 personer, der deler opgaven imellem sig.

Opgaverne er adgangskontrol (AKP) – Rundering (patruljering rundt om lejren) og registrering af ud og ind kommende personel.

Det kan være politi, beredskabsstyrelsen, håndværkere og andre som har ærinde i lejren. 

"Aftenen og natten var vindstille, men kold. Godt at humøret var højt, vi havde haft en super flot formiddag med sol, ingen vind og meget at lave på vagten, så trætheden var begyndt at melde sig til tros for ”flere liter” kaffe.

Her viste kammeratskabet sig at hjælpe os, for det personel der havde haft vagtfri havde sørget for at der var klar til at vi kunne slappe af efter vagten.

Sidst på eftermiddagen begyndte det at regne og da vi – igen - overdraget vagten tog regnen til, men tiden går stærkt når man er sammen med gode kolleger og der er noget at lave.


At være vagt er ikke "kun" udendørs, der er en del administration der skal sørges for undervejs. Her er det Per Ole fra Politikompagni Kolding der er i gang.

Maden i Søgård var under vores vagt noget for sig selv:

Morgenmad med lækre rundstykker med alt der hører til et godt morgen bord.

Frokosten med to slags kød, to slags kartofler og en masse tilbehør, og aftensmaden skulle vise sig at have samme gode standard.

 Alt i alt en super oplevelse, lærerig og udfordrende, men også sjov".

Tak for en god vagt    

Sergent Peer Nissen Foged

Hjemmeværnskompagni Hedensted

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring