Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chefen for Hjemmeværnskompagni Samsø, kaptajn Lasse Hjulmand tildelt Commanders Coin

I weekenden trænede Jægerkorpset i undsætning bag fjendens linjer under øvelse Vanguard Rescue 23, dele at denne øvelse foregik i det østjyske område.

21-06-2023

I weekenden trænede Jægerkorpset i undsætning bag fjendens linjer under øvelse Vanguard Rescue 23, dele at denne øvelse foregik i det østjyske område.

På Samsø foregik øvelsen det meste af weekenden, mens der lørdag aften også var aktivitet i området omkring Hørning, begge steder var der både helikopterstøj, skud og soldater på landjorden, da Flyvevåbnet og Jægerkorpset trænede redningsaktioner af personer, som er endt bag fjendens linjer.

"major Frederik Hauch Schiøtz, der er stabschef ved Jægerkorpset udtaler: der er mange faktorer at tage højde for bag fjendens linjer. Der kan være situationer, hvor de først skal befri nogen fra fangenskab, eller de kan være kommet til skade.
- Det vigtige er at have en plan for at få alle sikkert hjem og, at vi er gode til at udføre den" 

På Samsø var det lokale Hjemmeværnskompagni på det fjendtlige hold, hvor de skulle forsøge at opdage soldaterne inden de blev afhentet og forsøge at finde jægerne og forstyrre Jægerkorpsets arbejde. Øvelsen gav de lokale soldater en lærerig oplevelse, hvor lokalkendskab og evnen til at kunne observere og lokalisere de ting der er udenfor normalbilledet blev trænet.

Øvelsen var en stor succes, og både Jægerkorpset og Flyvevåbnet fik trænet vigtige dele af deres indsættelsesområder.

I forbindelse med øvelsen blev Chefen for Hjemmeværnskompagni Samsø, kaptajn Lasse Hjulmand tildelt Commanders Coin fra Chefen for Jægerkorpset oberstløjtnant Jens Peter Blomqvist

Det blev han fordi at Jægerkorpset var ovenud tilfredse med muligheden for at komme til Samsø og træne. Og for at Lasse og folkene i kompagniet løste opgaven til punkt og prikke. Mon ikke at kompagniet på Samsø ser Jægerkorpset igen på et senere tidspunkt.

Hjemmeværnet er en jævnlig med- og modspiller til Jægerkorpset når de afholder uddannelse.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring